Cătălin Straton (30 de ani) a fost omul meciului Academica Clinceni - Dinamo 1-3, a primit nota 9 în Gazeta Sporturilor și și-a dezvăluit secretul celor două penalty-uri apărate, executate de Vojtus și Buziuc.
În exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, Cătălin a vorbit despre ultima perioadă de la Dinamo și crede că victoria din week-end a fost cea care a spart ghinionul.
Cătălin Straton, Dinamo: „Mănușile sunt importante”
„Sunt sigur că vom trece peste toate necazurile. Trebuie să muncim și mai mult și cu ajutorul lui Dumnezeu o vom scoate la capăt. Eu sunt un om credincios, chiar dacă nu merg foarte des la biserică. Nu prea am timp, din păcate! Îmi place să mă rog la Dumnezeu, să mă ajute, să-mi dea putere să fac un meci bun și să fie bine pentru toată lumea.
De fiecare dată mă închin când intru pe teren. La final, la fel. Chiar și în timpul partidelor, atunci când prind câteva momente de liniște în poartă, mă rog să ne ajute. Și m-a ajutat!", spune Cătălin
Cheia succesului
Cu două penalty-uri apărate, Straton își dezvăluie secretul. „Chiar dacă lumea crede că mănușile unui portar nu sunt importante, se înșală! Vă garantez că sunt foarte, foarte importante! Trebuie să-ți vină bine pe mâini, să ai o priză foarte bună, să nu te strângă.
Este important ca mănușa să aibă un latex foarte bun pentru priză, o croială fină și o aderență care să te ajute în anumite momente din meci. De șase ani eu folosesc mănuși RG, mi le fac pe comandă, la prietenul meu Cristi Mitrea, un băiat pasionat", dezvăluie Cătălin.
Pe teren cu Eva, Anastasia și Valentina
Portarul lui Dinamo și-a comandat chiar o pereche de mănuși personalizată. „Pe mănușile pe care le folosesc am decis să scriu numele fetițelor mele, la care mă gândesc mereu și care-mi dau putere în meciuri. Eva este cea mare și are 4 ani și jumătate, iar pe cea mică o cheamă Anastasia și are 1 an și trei luni. Ele sunt comorile mele și mă ajută să depășesc cu bine momentele grele. De fiecare dată abia aștept să ajung acasă să ne jucăm, să mergem în parc și chiar să jucăm fotbal. Pe cealaltă mănușă e scris numele soției mele, Valentina!", mai spune Straton.
Omul meciului cu Clinceni are un mesaj pentru colegii lui: „La muncă! Nu facem nuntă că am bătut-o pe Clinceni".
„Prima pereche de mănuși am avut-o la opt ani, cumpărată de părinții mei. Doamne, ce bucurie mi-au putut face în acel moment! Ce mașinuțe, roboței sau alte jucării pentru băieți? Perechea aia de mănuși a fost cel mai frumos cadou primit până atunci
Am cumpărat ieri Gazeta Sporturilor la prima oră și am fost surprins că m-ați numit «Duckadam din Ștefan cel Mare». Duckadam a fost imens! Dacă aș apăra patru penalty-uri ca el, mi-aș înrăma mănușile! Sau dacă aș putea să ajut un copilaș care n-ar putea să și le cumpere i le-aș face cadou cu mare plăcere
Cătălin Straton, portar Dinamo
Așa arată mănușile personalizate ale lui Straton
Atacantul devenit portar
Ca orice tânăr fotbalist în spatele blocurilor, Straton și-a dorit să fie noul Hagi. Și în primii ani chiar a fost atacant! „Ha, ha, ha! Așa e. Când jucam fotbal cu băieții îmi plăcea să alerg, să fiu pe tot terenul, să fiu acolo, în atac. Apoi mi-am dorit să fiu portar. Fotbalul l-am început pe la 8 ani, după ce m-am rugat mult de mama să mă lase. Ea era profesoară de matematică și-și dorea să fiu mult mai atent cu școala.
Până la urmă, am convins-o și m-a lăsat să merg. Am început la Voința Temerarii. După o vreme au venit și primele oferte pentru mine. Steaua, Dinamo și Rapid mă doreau. La 14 ani am ajuns la Rapid pentru că giuleștenii au fost singurii care au plătit 6.000 de euro taxa mea de formare", spune Cătălin.
Cătălin Straton a prins o zi foarte bună! A fost inspirat și a apărat penalty-urile jucătorilor mei, care niciodată nu ratează la antrenamente!
Ilie Poenaru, antrenor Clinceni
{{text}}