Liga 1

VIDEO EXCLUSIV // Episod șocant la Dinamo » 3 juniori, aproape să fie călcați de mașină: „Făceau autostopul. Seara n-aveau ce să mănânce”

Gabi Răduță a oferit detalii șocante despre condițiile juniorilor de la Dinamo

Articol de GSP.RO  —  Tuesday, 07 July 2020

Gabi Răduță, fostul șef al Centrului de copii și juniori de la Dinamo, a povestit în direct la GSP Live un episod șocant petrecut în timpul mandatului său.

Potrivit lui Răduță, 3 copiii au fost la un pas de un accident teribil, cauzat de faptul că juniorii clubului nu au mai avut transportul asigurat în ultimii ani.

VIDEO Gabi Răduță: „Copiii făceau autostopul să vină la antrenament”

„Trebuie să fim corecți. Primii 4 ani la Dinamo au fost senzaționali. Am avut condiții foarte bune, jucătorii dormeau la Rin, în Otopeni. Aveam alimentație bună, organizare de asemenea. După cei 4 ani, am început să dăm înapoi. I-am mutat pe juniori la Săftica, mai aproape de Ploiești decât de București. Le-a fost scos transportul... Păi, cum să mai vii la antrenament?!

Copiii făceau autostopul să vină la antrenament, să-i ia cineva. Săreau balustrada aia de beton. M-a sunat poliția de câteva ori, exista pericolul unui accident pe DN1. La un moment dat, m-a sunat poliția să-mi spună că 3 copii îmbrăcați în echipamentul lui Dinamo au fost aproape să-i calce mașina. Eu eram reprezentantul lor, răspundeam. 

Plecau dimineața la 7, pentru că se duceau la școală. După școală, rămâneau 3 ore prin oraș sau 4 și ajungeau la Săftica pe la 10 seara, unde nu mai aveau ce să mănânce”, a declarat Răduță la GSP Live.

Gabi Răduță a stat 8 ani la Dinamo

42 de fotbaliștiau fost promovați de la Academia Dinamo la formațiile din primele două ligi din România în perioada 2013-2020

200.000 de euroeste suma cu care roș-albii au vândut mai mulți juniori la cluburi din străinătate în ultimii ani, gen Vlad Mitrea la Inter Primavera în 2017

Top 5 juniori produși și vânduți de Dinamo

  • 1. Ștefan Radu (Lazio): 5,4 milioane de euro 
  • 2. Marius Niculae (Sporting Lisabona): 5,3 milioane de euro
  • 3. Ciprian Marica (Șahtior Donețk): 5 milioane de euro 
  • 4. Adrian Ropotan (Dinamo Moscova): 3 milioane de euro 
  • 5. Constantin Nica (Atalanta): 1,6 milioane de euro 
    Notă: În cazul transferului lui Marius Niculae la Sporting în 2001, a fost un scandal uriaș vizavi de suma tranzacției, care ar fi fost aproape dublă, aici incluzându-se și comisioane, și „bani negri”

Top 5 juniori vânduți de Dinamo în „epoca Negoiță"

  • 1. Constantin Nica (Atalanta): 1,6 milioane de euro
  • 2. Valentin Costache (CFR Cluj): 700.000 de euro 
  • 3-4. Ionuț Nedelcearu (Ufa): 600.000 de euro 
    Marius Alexe (Sassuolo): 600.000 de euro
  • 5. Adrian Scarlatache (Hazar Lankaran) 500.000 de euro

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.