Campionate

Incredibil! Un copil de 12 ani arestat pentru rasism împotriva unei vedete din Premier League

Wilfried Zaha // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 13 iulie 2020

Wilfried Zaha, atacantul lui Crystal Palace, a primit un mesaj rasist înaintea meciului cu Aston Villa, 0-2: „Ai face bine să nu dai gol în meciul ăsta, negru nenorocit!”.

În plină luptă globală împotriva rasismului, încă un caz șochează Premier League. Înaintea meciului cu Aston Villa, de duminică, Wilfried Zaha a primit un mesaj amenințător pe contul său de Instagram. „Ai face bine să nu dai gol în meciul ăsta, negru nenorocit! Altfel, s-ar putea să te viziteze o fantomă". Alături, mai multe fotografii, inclusiv una cu Ku Klux Klan.

Atacantul ivorian al lui Crystal Palace a dezvăluit totul și poliția din West Midlands (regiunea care include și Birmingham) a deschis o anchetă, descoperind și arestând rapid vinovatul. Un băiat de 12 ani din Solihull, localitate situată la 12 kilometri de Birmingham.

„E foarte trist că un fotbalist e atacat în ziua meciului într-un mod laș, demn de dispreț", a declarat Roy Hodgson, managerul lui Crystal. Iar Aston Villa a anunțat că îl va suspenda pe viață. 

Villa a câștigat meciul, 2-0, și speră încă să se salveze. E pe locul 19, cu 30 de puncte, patru mai puțin decât Watford, prima deasupra liniei retrogradării. Și mai sunt trei etape de jucat. 

VIDEO. Benny Adegbuyi vorbește despre rasismul din lume

Citește mai multe știri din Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.