Liga 1

Eric a izbucnit în plâns » Părintele său decedase săptămâna trecută, la doar 59 de ani, în urma unui infarct

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 13 iulie 2020

Cel mai bun marcator străin din istoria primei divizii a înscris din nou. La Sibiu, Eric de Oliveira a fost trimis pe teren de Teja în minutul 81, iar în prelungiri a reușit o bijuterie de gol, din lovitură liberă.

A fost momentul în care Eric a început să plângă și a ridicat ambele mâini spre cer. Gestul vine într-un moment dificil pentru mijlocașul de 34 de ani. El și-a pierdut tatăl în urmă cu 6 zile, în urma unui infarct, la vârsta de 59 de ani. Medicii brazilieni n-au mai putut face nimic pentru a-l salva, iar Eric i-a dedicat reușita părintelui său.

Relațiile dintre Eric și tatăl lui intraseră pe-un făgaș normal în ultimii ani. Asta după ce fotbalistul a trăit fără tatăl său de la vârsta de 8 ani, fiind părăsit.

"A trebuit să cresc alături de mama, care de cele mai multe ori a fost și tată pentru mine. L-am văzut o singură dată, când aveam 15 ani. Apoi m-am dus să-l caut în Brazilia, ca să-i prezint familia mea. L-am găsit și a recunoscut că îi pare rău. Acum vorbim, ne înțelegem bine", spunea sud-americanul, în urmă cu ceva ani, într-un interviu acordat Gazetei.

26 din cele 66de goluri pe care Eric le-a marcat în Liga 1 au fost reușite din afara careului mare

"Nu-mi imaginam că atunci când voi merge pe stadioane o să fiu aplaudat de atâția oameni, să fac poze, să dau autografe. Să fiu iubit! Asta valorează cel mai mult pentru mine. Mai mult decât banii sau orice altceva. România e a doua mea casă. Aici o să rămân pentru tot restul vieții mele"
Eric de Oliveira, mijlocaș Voluntari

COMENTARIU // "Nu-mi place mentalitatea rataţilor"

Continuă drumul bun al sibienilor cu spaniolul Ruben Albes la cârma formației, Hermannstadt bifând a treia victorie la rând.

 "Fericirea jucătorilor este importantă. De asemenea, important este că ne apropiem de salvarea de la retrogradare. Jucătorii au muncit foarte bine, suntem ca o familie. Pentru noi, pentru staff, pentru oraş, pentru suporteri este foarte important. 80% este mental, trebuie să gândim pozitiv, pentru că mie nu-mi place mentalitatea rataţilor. 

Nu e nicio presiune, disciplina este importantă, dar încearcă să te bucuri de fiecare zi de fotbal. Uită de probleme când eşti pe teren! Încerc să creez un model, dar cel mai important este să le dau încredere fotbaliştilor mei. Ei sunt actorii principali", a spus Albes la finalul partidei.

ANALIZĂ // "Ne-au surprins, dar i-am controlat"

Antrenorul celor din Voluntari, Mihai Teja, era extrem de dezamăgit după înfrângerea de la Sibiu. "Le-am spus și băieților că încă nu s-a terminat nimic și iată că nu s-a terminat. Toate echipele de la locul doi la locul opt sunt în lupta pentru evitarea retrogradării. N-am făcut un meci rău, am vrut să jucăm fotbal. 

Am făcut anumite greșeli și ne-a costat. Îmi doream să câștigăm. Urmează un meci greu cu Clinceniul și trebuie să luăm puncte acolo. Îmi pare rău că am pierdut meciul pentru că din punctul meu de vedere l-am controlat. Ne-au surprins la anumite contraatacuri și am luat goluri prea ușor" au fost concluziile lui Teja.

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.