Liga 1

Clauza care îi face pe Alibec și Budescu să rupă norii! De ce trage tare Astra în finalul sezonului

Jucătorii Astrei au o clauză specială în contract, dacă termină pe locul 3

Articol de Marius Mărgărit  —  miercuri, 15 iulie 2020

Fără licență de cupe europene, jucătorii Astrei sunt motivați de o clauză specială în contracte: dacă prind măcar locul 3, au un bonus de câte 150 € pentru fiecare punct adunat în tot campionatul.

Lucrurile păreau clare. Astra a intrat ultima în play-off, de pe locul 6, cu numai 21 de puncte după înjumătățire, în condițiile în care, din cauza unor datorii la ANAF, i s-au luat și 3 puncte în sezonul regulat. O echipă măcinată de mari probleme financiare, dar și interzisă în cupele europene, era văzută ca victimă clară. Un jolly-joker care ar putea încurca pe oricine, în funcție și de interesele altora. „Gașca nebună” din Giurgiu a dat însă peste cap toate pronosticurile. După 7 runde e a treia în play-off!

Alibec și Budescu, motivați de o clauză

Surse autorizate susțin că „jucătorii Astrei au totuși o motivație, chiar dacă nu pot juca în Europa. Au o clauză specială în contract, conform căreia, dacă se clasează în primele 3 la finalul sezonului, vor primi câte 150 de euro pentru fiecare punct. Au adunat 42 în sezonul regulat și încă 9 în play-off, deci 51 în total. Asta ar însemna doar până acum câte 7.650 de euro pentru fiecare dintre fotbaliștii de bază. Fotbaliștii se gândesc și la cele 3 puncte pierdute pentru datorii, pentru că ei le-au câștigat pe teren. Acesta e motivul principal pentru care elevii lui Bogdan Andone vor să termine pe podium”.

Giurgiuvenii nu și-au primit salariile pe ultimele 4 luni. Au fost de acord cu amânarea plății drepturilor pe martie și pe aprilie pentru 30 iunie. Situația a fost chiar mai grea în timpul sezonului regulat, când erau restanțe și de 6 luni. Și-au luat însă prime de joc pentru victoriile din play-off, cu Botoșani și CFR, dar și pentru remiza cu FCSB.

20.000 de euroa fost prima pentru toată echipa Astrei la victoria cu FCSB (3-2) și 10.000 de euro pentru egalul cu CFR (2-2)

120.000 de euroe bugetul lunar de salarii la formația de la Dunăre. O treime din această sumă o încasează Alibec și Budescu, fiecare câte 20.000 €

VIDEO. Denis Alibec: „Vreau să plec de la Astra Giurgiu”

Clasament play-off Liga 1:

Citește și alte știri despre play-off-ul Ligii 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.