Liga 1

Un fost jucător al Stelei dă de pământ cu „secunzii” lui Gigi Becali: „O jignire pentru profesia de antrenor! Și lui Reghe i-a făcut schimbări”

Gigi Becali este conducătorul FCSB din 2003

Articol de GSP.RO  —  joi, 16 iulie 2020

Vivi Răchită (50 de ani), fostul jucător al Stelei, i-a criticat dur pe antrenorii care acceptă să lucreze cu Gigi Becali la FCSB.

„E adevărat, adaptabilitatea trebuie să fie principala calitate a antrenorului, dar nu servilitatea. Ce s-a întâmplat la FCSB a fost o jignire pentru profesia de antrenor, pentru școala de antrenori și pentru cei care au licență. O jignire continuă. 

N-am niciun respect pentru antrenorii care au acceptat așa ceva. Niciun respect! Am mai spus, mai bine mă apuc de grădinărit decât să merg la FCSB! Nu pot să-i respect pe antrenorii care au acceptat să meargă la FCSB. Pentru că au acceptat să facă ce au făcut și au dus meseria în derizoriu. Și-au bătut joc de această meserie. Și văd că sunt și alți doritori! Eu nu pot să îi înțeleg pe acești oameni.

Există și alte echipe, de copii și juniori, Liga 2, Liga 3, există și o oglindă în care te uiți dimineața, să nu se spargă. Am licența Pro din 2007. Am avut ofertă de la un patron care nu mai e acum în Liga 1, de la Piatra Neamț. Și-a permis să îmi spună când negociam că ar vrea să îmi dea și el un telefon din tribună dacă nu observ ceva. I-am spus: «Dacă faceți lucrul ăsta în timpul meciului și dacă nu observ ceva, puteți să mă dați afară». 

Și s-a terminat discuția. Știu exact că și lui Reghe i-a făcut Becali schimbări. Au fost telefoane date pe bancă, credeți-mă”, a declarat Răchita la Prosport.

Thomas Neubert și-a intrat în rol încă de pe aeroport: „Așa e mentalitatea jucătorilor aici. Nu e bine!”

Toni Petrea, noul antrenor al lui FCSB

Toni Petrea (45 de ani) a fost prezentat în funcția de antrenor principal al celor de la FCSB. 

Toni Petrea și Thomas Neubert, cuplul cu care Gigi Becali speră să dea lovitura sezonul viitor, a fost prezentat oficial la FCSB. Bogdan Argeș Vintilă, fostul antrenor principal al bucureștenilor, se va ocupa de echipa secundă, după cum a precizat patronul echipei. 

Cine e Toni Petrea:

  • Toni Petrea a jucat în trecut la Rapid, unde a fost antrenat de Răzvan Lucescu.
  • Petrea a colaborat cu actualul tehnician al lui Al-Wasl la Chiajna, Snagov, FCSB, Al-Hilal și Litex. Petrea este un apropiat al lui Reghecampf. În trecut, chiar în perioada în care Reghe era principal la FCSB, Toni Petrea conducea deseori antrenamente.
  • În 2014, Reghe spunea că l-a trimis pe Petrea la un curs UEFA pentru a lua Licența PRO

Pițurcă n-a acceptat să-i facă Gigi echipa, de aia a și plecat prima oară. Pițurcă nu a acceptat să i se scoată din lot o rezervă, pe Pădurețu. El nu juca la noi, pentru că erau Dorinel Munteanu și Paraschiv, era rezervă. 

Nu știu dacă prindea lotul la meciul cu Gloria Bistrița. Și s-a transmis de la Marriott că trebuie să plece Pădurețu acasă. Și Piți a zis: «Păi plecăm toți acasă!». Și a plecat cu două zile înainte de meci: «Faceți voi echipa! Uite aici ce am pregătit la antrenamente». 

Eu cu Rădoi am făcut atunci echipa la meciul cu Bistrița. Crede-mă, a venit Zenga vineri și noi am jucat sâmbătă. Rădoi era suspendat, eu eram al doilea căpitan de echipă, am fost căpitan atunci și le-am zis băieților: «Băi, hai să facem ce am repetat toată săptămâna la antrenamente». Și am câștigat cu 2-0. Eu n-am vrut să antrenez în ultima perioadă pentru că n-am vrut să fiu coleg cu Vintilă

Valeriu Răchită

Valeriu Răchită

VIDEO Gigi Becali: „Dumnezeu mi-a adus numai oameni credincioși. Eu vreau să lucrez cu oameni din biserică"

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.