Campionate

VIDEO+FOTO Real Madrid este noua campioană a Spaniei! Al 34-lea titlu, obținut cu o etapă înainte de final

+28 Foto
Real Madrid a câștigat titlul în La Liga cu o etapă înainte de final // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP.RO  —  Thursday, 16 July 2020

Real Madrid s-a impus în fața lui Villarreal, scor 2-1, și a devenit matematic campioană în La Liga, cu o etapă înainte de final. Barcelona a pierdut pe teren propriu, 1-2 cu Osasuna.

Real Madrid avea nevoie de cele 3 puncte în această seară pentru a fi încununată campioană cu o etapă înainte de finalul campionatului. Misiune îndeplinită de către „galactici”, care s-au impus cu 2-1 în fața „Submarinului galben”. Karim Benzema, golgheterul echipei, a marcat o „dublă”: primul gol a venit în minutul 29, când francezul i-a trimis mingea printre picioare portarului Asenjo după o pasă a lui Luka Modric. 

Golul 2 a venit dintr-un penalty primit foarte ușor de madrileni, după un presupus fault asupra lui Sergio Ramos. Inițial, penalty-ul a fost executat de căpitanul Ramos, care a încercat să îi paseze lui Benzema de la punctul cu var. Atacantul lui Real a marcat, însă execuția a fost repetată pentru că jucători de la ambele echipe intraseră în careu înainte ca arbitrul să fluiere executarea loviturii. 

Al doilea penalty a fost bătut impecabil de Benzema, în plasa laterală. Villarreal a redus din avantajul „albilor” doar câteva minute mai târziu, după un gol frumos reușit de Vicente Iborra. Spaniolul a trimis cu capul, imparabil, după o centrare exactă a lui Mario Gaspar. Real Madrid a tremurat serios pe final, Courtois reușind o dublă-paradă de excepție în minutul 93.

În minutul 90+4, Real Madrid a mai marcat o dată, prin Marco Asensio, după o pătrundere spectaculoasă a lui Vinicius Jr. Totuși, golul a fost anulat de arbitrii pentru un henț făcut anterior de Karim Benzema.

34 de titluria câștigat Real Madrid în Spania

Barcelona nu a reușit să învingă Osasuna pe teren propriu, într-un meci în care catalanii aveau o singură opțiune: victoria. Oaspeții au deschis scorul rapid, în minutul 15, după un gol frumos al lui Jose Arnaiz, iar Barcelona a pornit în urmărire. Catalanii au avut balonul mai tot meciul și au avut două goluri anulate! Primul înscris de Braithwaite, al doilea de Suarez. Lionel Messi a marcat golul „extratereștrilor”, în minutul 62, dintr-o lovitură liberă executată perfect.

În ultimele 20 de minute, Barcelona a jucat în superioritate numerică după eliminarea lui Enric, însă nu a reușit să mai puncteze. Mai mult, a mai primit un gol! Osasuna a reușit lovitura de grație în minutul 90+4, prin Roberto Torres, iar catalanii încheie etapa la 7 puncte în spatele rivalilor.

11trofee are Zidane în 209 meciuri ca antrenor al lui Real Madrid, adică o medie de un trofeu la 19 meciuri. Guardiola a avut la Barcelona 14 trofee în 247 de meciuri, adică o medie de un trofeu la 18 meciuri

Clasament La Liga

 Real Madrid - Villarreal 2-1

Real Madrid - Villarreal, echipe de start

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Hazard
Rezerve: Areola, Militao, Nacho, Bale, Valverde, Lucas, Jovic, Asensio, Brahim, Isco, Mariano, Vinicius Jr.
Antrenor: Zinedine Zidane

Villarreal: Asenjo - Pena, Mario Gaspar, Chakla, Torres, Quintilla - Chukwueze, Morlanes, Zambo Anguissa, Moi Gomez - Gerard Moreno
Rezerve: Albiol, Baena, Cazorla, Fernandez, A. Rațiu, Iborra, Lozano, Moreno, Nino, Ontiveros, Bruno, Trigueros
Antrenor: Javier Calleja

Barcelona - Osasuna 1-2

Barcelona - Osasuna, echipe de start

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Firpo - Rakitic, Puig, S. Roberto - Messi, Braithwaite, Fati
Rezerve: Alba, Araujo, Busquets, Comas Feixas, de Jong, Neto, Arthur, Suarez, Vidal
Antrenor: Quique Setien

Osasuna: Herrera - Vidal, Aridane, Navas, Garcia, Estupinan - Brasanac, Moncayola, Perez - Jose Manuel, Adrian
Rezerve: Barja, Enric, Hualde, Lato, Ruben, Martinez Calvo, Oroz, Perez Juan, Roncaglia, Oier, Torres
Antrenor: Jagoba Arrasate

Citește mai multe știri despre La Liga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.