Diverse

VIDEO Oficialul FRF, Aurel Țicleanu, și o judecătoare condamnată recent pentru luare de mită, acuzați de înșelăciune de un fost voleibalist: “M-au lăsat fără munca mea de o viață”

Articol de Costin Ștucan  —  Friday, 17 July 2020

Marin Călin, un fost voleibalist român, îi acuză de înșelăciune pe Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice a FRF, și pe  judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș, soția președintelui FC Universitatea Craiova, Marcel Pușcaș. Călin a plătit 80.000 de euro pentru a cumpăra o casă, însă a rămas fără bani și fără drepturi asupra casei.

Marin Călin (31 de ani) este inginer topograf, însă până la 25 de ani a jucat volei profesionist în primele două ligi din România, la Delta Tulcea, Dej și Rapid-Agronomia. În aprilie 2018, el a intenționat să achiziționeze un apartament scos la vânzare pe site-urile de specialitate de actuala soție a lui Aurel Țicleanu, fostul component al Craiovei Maxima și actualul vicepreședintele Comisiei Tehnice a FRF. Apartamentul este situat în centrul Bucureștiului, pe strada Viitorului la numărul 29.  

Marin Călin, în studioul emisiunii GSP Live

“Aveam trei joburi, aveam ceva bani strânși, însă apartamentul costa mai mult, 130.000 de euro. Am considerat, însă, că era o oportunitate. Voiam să-mi iau o casă, să-mi fac o familie, să trăiesc liniștit”, a povestit Marin Călin, în direct la GSP Live.

80.000 de euro pentru un act de promisiune

 La vizionare, spune Călin, i-a fost prezentat un apartament renovat dintr-o vilă renovată: “M-am hotărât să-l cumpăr. Nu părea să aibă vicii ascunse, dar când am făcut vizionarea în apartament, acolo locuiau soții Țicleanu. Nu am putut să le mut patul pentru a vedea ce e dedesubt, soția gătea și în casă nu mirosea a mucegai. Parchetul era dat proaspăt cu un lac care masca petele. În pivniță nu aveau lumină, iar la lumina telefonului nu se vedeau prea multe lucruri. Nu m-am gândit niciodată că e o păcăleală, mai ales că vânzătorii erau persoane publice. Ei îmi spuneau oricum că sunt și alți clienți interesați, așa că am considerat că este oportunitate”. 

Casa din strada Viitorul 92. "Pare renovată, dar e doar superficial. Lucrările au fost făcute de firma lui Marcel Pușcaș", spune Călin

Când să cumpere apartamentul, Călin a aflat că nu era proprietatea lui Țicleanu (selecționer al reprezentativei U-17 la acel moment), care avea încheiată doar o promisiune de vânzare-cumpărare cu adevăratul proprietar, fiul Elenei-Burlan Pușcaș, nimeni alta decât judecătoarea condamnată săptămâna trecută la 3 ani de închisoare cu executare într-un dosar de luare de mită.  

Deși era pregătit să semneze pe loc contractul de vânzare-cumpărare, Călin a aflat că tranzacția nu poate fi făcută din cauza cărții funciare, blocată dintr-o eroare. “Inițial, nu am vrut să accept, dar ei spuneau că îl vând altcuiva. Am acceptat atunci să preiau promisiunea de vânzare-cumpărare de la Țicleanu, contra sumei de 75.000 de euro, i-am plătit alți 5.000 de euro fiului judecătoarei Burlan, iar restul de 50.000 de euro urma să-i achit proprietarului în momentul semnării contractului”, povestește fostul voleibalist.  

Actul în trei între proprietar (fiul judecătoarei), Aurel Țicleanu și Marin Călin

Vicii ascunse găsite la mutare

După virarea a 80.000 de euro în data de 10 aprilie 2018, Călin a acceptat ca soții Țicleanu să mai locuiască acolo două săptămâni, până după Paște. Odată eliberată casă, a mers la apartament:  

“Abia atunci am descoperit viciile ascunse. Apă infiltrată în parchet pe care nu am putut-o vedea la vizionare din cauza mobilei și a lacului, igrasie infiltrată în pereți, pivnița plină de apă. În plus, anul construcției 1940, pus de ei pe site-uri de imobiliare, nu era adevărat. Au spus că nu mai au actele inițiale, dar după câteva săptămâni am aflat că anul real al construcției era 1926, iar în cei 14 ani diferență fuseseră mai multe cutremure de peste 6 grade pe scara Richter. Le-am cerut banii înapoi, însă după ce s-a gândit o zi Aurel Țicleanu mi-a închis telefonul în nas. Dacă nu se simțeau vinovați și erau vânzători de bună credință, de ce nu mi-au înapoiat banii și nu au vrut să-l vândă altora interesați?!”. 

Doar una dintre pozele cu parchetul infiltrat cu apă. "Soții Țicleanu au stat acolo aproape un an, știau de toate problemele, însă le-au ascuns", susține Călin
Pivnița imobilului, după ce pereții au fost izolați de o echipă de muncitori

Când ești prost, și viața e grea. E o lecție care m-a costat 10 ani din viață, o lecție care îți mai scade din ego, așa poți afla și ce prieteni ai.
- Marin Călin, fost voleibalist 

În fața refuzului de a-și primi banii înapoi, Călin a făcut plângeri la poliție și la Parchet pentru înșelăciune și abuz de încredere prin fraudarea creditorilor: 

Marin Călin, Elena Burlan-Pușcaș și polițiștii, în curtea casei din Viitorul 92

“În timp ce mă audia, polițistul Cătălin Gheorghe de la secția 6 își programa vacanța în Grecia. Nici nu a deschis dosarul de 200 de pagini la care muncisem enorm. Mi-a spus direct în față că o să claseze cazul. Procurorii mi-au clasat și ei plângerea. Sunt convins că judecătoarea Burlan are influențe mari în justiție. Prim-procurorul nici măcar nu a acceptat cele 10 cereri ale mele pentru o audiență”. 

În cele din urmă, după luni de așteptare, Călin a ajuns la un acord de mediere cu judecătoarea Burlan, mandatată de fiul ei în acest caz, acceptând să predea cheile casei pentru ca familia Burlan să încerce vânzarea apartamentului. Dacă imobilul se vindea, Călin își recupera banii și obținea și jumătatea dintr-un eventual profit.  “Am făcut asta pentru că era vorba de banii mei blocați de atâta timp. Am dat cheile, apoi nu am mai auzit nimic de ei. Acum, am rămas fără bani și fără chei, sunt un creditor într-o cauză”.  

“Am vrut să mă sinucid” 

Marin Călin dezvăluie că în cei doi ani scurși a fost amenințat în două rânduri. “Judecătoarea Burlan mi-a zis că nu am nicio șansă în fața lor, că au relații. Soțul ei, Marcel Pușcaș, mi-a spus la un moment dat să am grijă să nu fac vreun accident. I-am răspuns că nu am mașină și el zice: “Poate te calcă mașina pe trecerea de pietoni”.

Deși spune că “am pus cruce banilor”, Călin își caută dreptatea în instanțele civile după ce a plătit 14.000 de lei taxa de timbru. A scris mai multor redacții din România, dar niciun jurnalist nu l-a sunat înapoi. “Am 31 de ani și sunt deja alb în cap din cauza stresului provocat de povestea asta. Am strâns mult timp ca să pot plăti taxa de timbru. Nu am bani de avocat, mă voi apăra singur. Da, am vrut la un moment dat să mă sinucid. Intrasem într-o depresie puternică, e greu de gestionat o asemenea emoție. Am muncit atâția ani să-mi fac o familie și m-am trezit fără toată munca mea”.  

Anunțul publicitar cu anul construcției 1940. Anul real este 1926, iar documentul a fost văzut de jurnaliștii GSP

Contactat în direct la GSP Live pentru a-și expune poziția, Aurel Țicleanu a răspuns, apoi - după ce a fost informat despre subiect - a susținut că nu aude: “Sunt pe o șalupă pe Dunăre, nu vă aud. Poate altădată. Pa, pa, pa!”. Judecătoarea Burlan nu a răspuns apelurilor GSP Live.  

Ei vând, dau țepe, oamenii sunt naivi. Nu vă puteți închipui ce e pe holurile Parchetului. Sunt oameni amărâți care aduc hoții prinși de ei și nu sunt băgați în seamă.
- Marin Călin, fost voleibalist

Burlan, o judecătoare controversată 

Soția lui Marcel Pușcaș, judecătoarea Elena Burlan a fost condamnată săptămâna trecută la 3 ani de închisoare cu executare într-un dosar de luare de mită. În anul 2000, ziarul Ziua, sub semnătura lui Radu Budeanu, publica un articol al cărui titlu era “Burlan a luat cu japca o casă”. Judecătoarea a fost cercetată penal, însă cazul a fost clasat. În 2011, Elena Burlan a fost din nou cercetată de Consiliul Suprem al Magistraturii pentru excluderea unui magistrat din dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu. 

Aurel Țicleanu, Miodrag Belodedici, fiul judecătoarei Elena Burlan, Sakhni Eduard-Hassan, și Marcel Pușcaș, tatăl vitreg al lui Sakhni

VEZI AICI EMISIUNEA GSP LIVE INTEGRALĂ

Citește și alte știri din sport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.