Campionate

Anunț-șoc: Andre Schurrle, fost jucător la Chelsea și Borussia Dortmund, s-a retras din fotbal!

Andre Schurrle, cu spatele, alături de Diego Costa și Nemanja Matic, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP.RO  —  Friday, 17 July 2020

Neamțul Andre Schurrle, fost campion mondial și atacant la echipe precum Chelsea sau Borussia Dortmund, s-a retras din fotbal la doar 29 de ani! 

Andre Schurrle a ales să își încheie prematur contractul cu Borussia Dortmund. Germanul era împrumutat la Spartak Moscova, dar a spus stop deoarece nu mai vedea motivația necesară. 

„Decizia a venit după multă gândire”, a explicat Andre Schurrle într-un interviu pentru Der Spiegel. „Nu mai am nevoie de aplauze, în condițiile în care umbrele devin mai adânci, iar reușitele din ce în ce mai puține”. 

  • Andre Schurrle a câștigat Premier League cu Chelsea, în sezonul 2014-2015, fiind unul dintre artizanii titlului câștigat de Jose Mourinho într-un al doilea mandat pe banca „albaștrilor”.
  • A plecat apoi la Borussia Dortmund, de unde a fost împrumutat de două ori, la Fulham și Spartak Moscova. Schurrle are în palmares și două Cupe ale Germaniei, cu Dortmund (2016-2017) și Wolfsburg (2014–15), precum și o Supercupă cu ultima; 
  • Ca internațional german, a luat Campionatul Mondial din Brazilia, în 2014. A fost autorul la două goluri în victoria uluitoare a Germaniei cu Brazilia, 7-1, în semifinalele competiției;

22 de goluria marcat Schurrle pentru naționala Germaniei, în 7 ani, 2010-2017

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.