Liga 1

Mult-curtatul Andrei Chindriș, gafeurul de serviciu la FC Botoșani » Vinovat la aproape toate golurile primite de moldoveni!

Momentul în care Chindriș îl faultează pe Gustavo în Botoșani - Craiova // foto: sportpictures.eu

Articol de GSP.RO  —  marţi, 21 iulie 2020

Prăbușirea postpandemie a lui Andrei Chindriș (21 de ani) e ireală. Din cele 7 goluri primite de FC Botoșani după reluarea sezonului, stoperul a gafat la cinci dintre ele. 

Toate cele patru reușite ale Craiovei împotriva moldovenilor îl au numitor comun pe Chindriș, care ar putea revendica primă de titlu dacă oltenii triumfă în L1.

Botoșaniul a intrat sezonul acesta în play-off sperând nu doar să prindă un miraculos loc în cupele europene, ci și să ridice cota unor jucători pentru un eventual transfer intern sau extern. Dacă Dugandzic rămâne un nume tentant pentru mercato, Chindriș, cerut la un moment dat de FCSB și purtat pe hârtie la diferite cluburi din Occident, a devenit în numai o lună de zile un coșmar pentru propria echipă.

Prăbușirea internaționalului de tineret pare ireală după reluarea sezonului. Stoperul a bifat un șir incredibil de gafe într-un timp foarte scurt exact în partidele cu cele două pretendente la titlu. Faptele vorbesc de la sine. 

Serialul erorilor fatale ale lui Chindriș

  1. 20 iunie, Botoșani - CFR Cluj 0-2: Chindriș îl busculează în careu pe Omrani chiar în debutul partidei, iar Deac deschide scorul din lovitura de la 11 metri. „Am pășit în fața lui, s-a lovit de piciorul meu, dar, da, se poate da penalty! Pot să spun asta după ce am văzut faza”, puncta fundașul după prima partidă postpandemie;
  2. 23 iunie, U Craiova – FC Botoșani 2-1: Nistor deschide scorul în minutul 31 după o acțiune individuală, pe care fundașul moldav ar fi putut-o stopa la marginea careului. L-a întâmpinat însă foarte moale pe mijlocașul oltenilor, care l-a depășit scurt și lejer, iar pe culoarul creat a șutat decisiv la poartă;
  3. 23 iunie, U Craiova – FC Botoșani 2-1: În minutul 73, Chindriş îl pierde copilărește din marcaj pe Koljici la o centrare a lui Vlădoiu, iar atacantul bosniac face nestingherit 2-0;
  4. 19 iulie, FC Botoșani - U Craiova 0-2: Mai întâi, Andrei îi pune inexplicabil o piedică în careu lui Mihăilă (73), iar Cicâldău transformă lovitura de departajare;
  5. 19 iulie, FC Botoșani - U Craiova 0-2: În prelungirile jocului, Chindriş îl faultează pe Gustavo, care marchează fără probleme de la 11m.

Valeriu Iftime: „Fault de liga a patra”

Practic, din cele șapte goluri încasate de FC Botoșani după reînceperea campionatului, Chindriș a fost erou principal la cinci dintre ele. Doar la a doua reușită a lui CFR la Botoșani și la remiza cu FCSB, 1-1, stoperul de 21 de ani nu și-a pus semnătura pe golul adversarului!

Seria l-a iritat și pe finanțatorul clubului din Moldova, Valeriu Iftime, care a punctat pentru Telekom Sport: „Am văzut la Chindriș o atitudine uşor «vedetistă». Este un copil, e tânăr, ştie ce are de făcut, a avut ghinion, dar nu mai munceşte la fel. Nu regret că nu a plecat, el a avut o cotă bună înainte de a se întrerupe campionatul”. 

Și a plusat la sport.ro: „Este un recul în imagine și în valoare pentru Andrei, dar își va reveni. Poate că a fost umflat puțin și a devenit neatent. Dar astfel de greșeli îl pot trezi. Primul fault a fost de Liga a 4-a, nu trebuia să facă așa ceva

Eroarea a fost gravă, dar el nu e un fotbalist lent, citește jocul și are marjă de creștere. Va face uitate aceste greșeli. Să nu uităm că la 0-0 tot Andrei era tăvălit de cei de la Craiova prin careul lor fără ca arbitrul să ia o decizie"

Impresarul încă visează la transfer!

Agentul fotbalistului, Niki Disaga, continuă să vorbească despre posibila plecare a jucătorului, în ciuda gafelor fără sfârșit: „Startul lui Andrei a fost nefericit, e drept, dar asta s-a datorat și perioadei lungi de pauză, pregătirii fizice, lipsei ritmului. N-aș vrea să intru în detalii. Nu e momentul. Dar, cu toate astea, vă spun că încă sunt echipe interesate de Chindriș

Mai așteptăm ultimele două partide, după care sper că vom finaliza un transfer peste hotare. Totul e în continuare open ținând cont de vârsta lui. Dacă era un titular incontestabil la echipa națională, ar fi fost mai greu de trecut cu vederea situația. La Andrei lucrurile sunt însă digerabile”. 

Exclude din start scenariul care ar dinamita fotbalul românesc, acela ca jucătorul să ajungă în mercato la Craiova: „Nu cred că va merge acolo. Nu e fotbalistul pe care și l-ar dori cei din Bănie. Nu s-ar potrivi”.

Becali oferise 700.000 de euro pe Chindriș

În ultimul an, numele lui Chindriș a fost precum titlul unei telenovele pe axa FCSB – Botoșani. Gigi Becali a încercat în două rânduri să-l aducă la București pe tânărul stoper, iar licitația a pornit inițial de la 700.000 de euro, sumă refuzată de moldoveni. 

Oferta a scăzut la 400.000 de euro înainte de pandemie, dar lucrurile s-au blocat iar pe traseul negocierilor până când interesul pentru jucător s-a topit.

Nu sunt supărat pe Chindriş, e un copil care trebuie să înveţe din greşeli. A făcut un meci bun din punctul meu de vedere, dar a fost implicat în mai multe faze de unu contra unu, pe care nu le-a gestionat corect. Sunt lucruri grave pentru un fundaş, dar, repet, nu sunt supărat pe el - Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

0,8 milioane de euroe cota lui Chindriș pe portalul de specialitate transfermarkt.com, dar nivelul nu mai este actualizat de la începutul lunii aprilie

VIDEO. Valeriu Iftime la GSP LIVE despre partida dintre FC Botoșani și Craiova

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.