Liga 1

FCSB, două înfrângeri la TAS! Becali pierde războaiele cu Talpan și Burleanu

Articol de GSP.RO  —  marţi, 21 iulie 2020

FCSB a primit azi două vești proaste de la TAS! Echipa roș-albastră a pierdut cele două procese inițiate după deciziile FRF.

Federația Română Fotbal a emis un comunicat prin care anunță că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a respins contestațiile formulate de FCSB la deciziile Comitetului Executiv, adoptate în ședința din 3 iulie 2019.

Este vorba despre două hotărâri ale Comitetului Executiv FRF:

  1. Posibilitatea cluburilor de drept public din Liga 2 de a-și schimba statutul juridic sau a transfera activitatea unui club de drept privat, în pauza competițională de dinaintea sezonului 2019-2020, pentru a putea obține licența de Liga 1 (unde sunt admise numai cluburile profesioniste, organizate ca societăți pe acțiuni sau societăți non-profit) și a putea promova în primul eșalon
     
  2. Obligativitatea cluburilor din Liga 1 de a avea echipe de fotbal feminin din viitorul sezon.

„Tribunalul Arbitral al Sportului a respins astăzi, 21 iulie 2020, contestația formulată de FCSB împotriva deciziilor Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal privind obligativitatea cluburilor de Liga 1 de a-și înscrie o echipă de fotbal feminin U15 și cea prin care se permite cluburilor de drept public să se “transforme” în cluburi de drept privat.

Federația Română de Fotbal a fost reprezentată la TAS de o echipă formată din Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic al FRF, și avocatul Paul Ciucur.

Pe 3 iulie 2019, Comitetul Executiv al FRF a aprobat măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Campionatul Național Liga 1.

Astfel, începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin”

Comunicat FRF

Demersul celor de la FCSB viza rivala CSA Steaua, club de drept public (departamental), aflat acum în Liga a 4-a, care trebuie să-și schimbe statutul pentru a putea ajunge în primul eșalon

În plus, FCSB va fi nevoită ca din sezonul 2021-2022 să aibă echipă de fotbal feminin, care să aibă minimum 20 de jucătoare și care să evolueze în Campionatul Național U15.

VIDEO Toni Petrea: „Am avut posibilitatea să cunosc mai bine jucătorii”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.