Nationala

E supărat

Articol de Justin Gafiuc, Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chivu nu înţelege de ce Piţurcă n-a acceptat să-l menajeze la "amicalul" cu Rusia, pe care ar fi preferat să-l sară pentru a nu forţa umărul bolnav

Prins la mijloc între interesele lui Inter şi obiectivele "naţionalei", Cristi Chivu ar fi dorit să găsească înţelegere la selecţioner pentru a fi menajat la partida cu Rusia din pricina accidentării de la umărul stîng. Piţurcă n-a cedat şi a ţinut să-l aibă la dispoziţie pe căpitan.
Colegi învoiţi
"Lipsa de maleabilitate a FRF l-a deziluzionat pe Chivu, cu atît mai mult cu cît colegi de-ai săi de la club, aflaţi în situaţii similare, cu probleme medicale, şi-au rezolvat situaţia cu tehnicienii de la reprezentativă", scrie Gazzetta dello Sport în ediţia de ieri. E o poveste expusă pe larg inclusiv în Corriere della Sera. Ibrahimovici a fost scutit de antrenorul Suediei, Lars Lagerback, pentru jocul cu Brazilia, la fel cum s-a întîmplat cu francezul Vieira, lăsat liber de Domenech pentru partida cu Anglia. Ambii s-au prezentat la convocări, dar s-au întors imediat la Milano după ce au purtat discuţii lămuritoare cu selecţionerii. Argentinianul Cambiasso nici măcar nu s-a mai dus la lot pentru meciul cu Egipt, iar sîrbul Stankovici urma să-şi clarifice şi el statutul înaintea "amicalului" cu Ucraina.
Se operează la Amsterdam
Singura certitudine apărută în marea de confuzie iscată în jurul lui Chivu e aceea că "tricolorul" a stabilit data operaţiei: jumătatea lui iulie, la Amsterdam. Intervenţia se va efectua la aceeaşi clinică la care a mers şi Lobonţ pe vremea cînd evolua la Ajax şi s-a confruntat cu leziuni tot la umăr. Vor urma două luni de recuperare, iar primele 30 de zile vor presupune repaus total.

Contre în Israel
Chivu s-a contrat cu Piţurcă pe tema problemelor medicale şi la precedentul meci amical al echipei naţionale, cu Israel, 0-1. Surse din anturajul federaţiei noastre povestesc că Inter s-a înţeles cu românii să îl folosească pe Chivu, care venea după o contractură la coapsă, numai o repriză. De altfel, căpitanul echipei naţionale s-a şi dezechipat după prima repriză însă, iritat că scorul e defavorabil, Piţurcă l-a rugat să joace pînă la final. Chivu a revenit pe teren, dar a lăsat senzaţia că nu se implică prea mult în joc. (Radu Oprişan)

Cu Irlanda de Nord
Echipa naţională de tineret a României, va întîlni astăzi de la ora 16:00, la Belfast, reprezentativa Irlandei de Nord într-o partidă amicală. Emil Săndoi va începe meciul în următoarea formulă : Tătăruşanu (portar), Tudose, Mardare, Ninu, Latovlevici (fundaşi), Torje, Ropotan, A. Ionescu, Deac (mijlocaşi), Keşeru, L. Ganea (atacanţi). (Claudiu Petrişor)


1 este numărul meciurilor oficiale jucate de echipa naţională a României contra Rusiei

50 de meciuri va aduna Victor Piţurcă pe banca "naţionalei" cu meciul din această seară

47 de selecţii va strînge Fl.Petre dacă va evolua contra Rusiei, depăşindu-l astfel pe Dobrin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.