Cupa Romaniei

SEPSI - FCSB. Presa din Ungaria îl face praf pe Gigi Becali înaintea finalei: „Un simbol al grotescului, un mit dărâmat de un megaloman”

Presa din Ungaria îl face praf pe Gigi Becali înaintea finalei

Articol de GSP.RO  —  miercuri, 22 iulie 2020

Sepsi și FCSB se înfruntă astăzi, de la 20:00, în finala Cupei României. Presa din Ungaria este cu ochii pe meciul de pe arena „Ilie Oană”.

Miza partidei dintre Sepsi și FCSB a depășit granițele țării. Nemzeti Sport, cea mai importantă publicație sportivă din Ungaria, a criticat în termeni  duri maniera în care Gigi Becali conduce echipa. În schimb, proiectul de la Sepsi este lăudat. 

Ce scrie presa din Ungaria

„Sepsi vrea să scrie istorie în finală. Sepsi ar putea fi a noua echipă din Transilvania care câștigă Cupa României, dar prima din Ținutul Secuiesc. Sepsi încearcă să oprească recordul FCSB, care are 23 de cupe. FCSB nu are dreptul să folosească însă numele Steaua de șase ani, pentru că proprietarul său, Gigi Becali, a cumpărat ilegal clubul în 2003, de la Ministerul Apărării. 

Acum câțiva ani, ar fi fost un duel între David și Goliath. De atunci însă, Sepsi a fost un exemplu rar de construcție deliberată și conștientă în fotbalul românesc, în timp ce FCSB este un simbol al grotescului, un mit dărâmat de un proprietar megaloman. Gigi Becali nu a ascultat de nimeni și a concediat o mulțime de antrenori și jucători”, au scris cei de la Nemzeti Sport. 

VIDEO. Sepsi - FCSB, finala Cupei României

Citește și alte știri despre Sepsi - FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.