Altele

Metamorfoza

Articol de Mirela Neag  —  miercuri, 26 martie 2008

Pregătirea din Franţa a transformat-o pe Camelia Potec într-o înotătoare încrezătoare şi veselă

Camelia Potec ştie să zîmbească! Înotătoarea din România a demonstrat din plin acest lucrul la Campionatele Europene de la Eindhoven, desfăşurate la finalul săptămînii trecute în Olanda. Cele nouă luni petrecute în Franţa, alături de Philippe Lucas au transformat-o pe Camelia, cea care înainte şi după curse stătea încruntată şi concentrată. Nu cele trei medalii, una de argint şi două de bronz, au schimbat-o pe campioana olimpică de la Atena, ci cele trei recorduri naţionale pe care le-a doborît la Eindhoven. "Camelia a fost într-o formă deosebită, a rîs tot timpul, chiar şi în momentele de încordare. Are acum un psihic de nota zece. N-a venit la CE ca să adune medalii, ci să-şi îmbunătăţească timpii", a spus antrenoarea Doina Sava despre fosta sa elevă.

Rezulatele obţinute de româncă demonstrează eficacitatea pregătirii din Franţa. "Secretul Cameliei este munca. Acolo, la Canet-en Roussillon, se antrenează într-o grupă internaţională, alături de înotători de nivel înalt. Este foarte motivată, iar ambiţia ei de a fi cea mai bună îşi spune cuvîntul. Condiţiile din Franţa nu diferă foarte mult de cele pe care le avea în ţară, tot într-un bazin de cincizeci de metri se înoată", a adăugat Doina Sava. Antrenoarea a spus că după finala de la 200 de metri liber, Camelia a venit la ea, şi atunci ea a întrebat-o de ce zîmbeşte. Potec i-a răspuns: "De ce să plîng? Bine că s-a întîmplat acum, şi nu la Beijing".
Camelia Potec a plecat în Franţa la începutul lunii mai 2007. Atunci a luat hotărîrea de a schimba ceva în pregătire, de a ieşi din monotonia care o cuprinsese. Şi a fost acceptată de Philippe Lucas. Aşa a crezut atunci că va putea reveni în elita mondială. Şi a avut dreptate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.