Stranieri

Scoțienii, la picioarele lui Ianis: „Hagi a fost de multe ori singurul care a menținut flacăra aprinsă la Rangers”

+6 Foto
Ianis Hagi

Articol de GSP.RO  —  vineri, 24 iulie 2020

Jurnaliștii scoțieni au făcut o analiză a perioadei petrecute de Ianis Hagi până acum pe Ibrox și au prezentat așteptările pe care le au fanii lui Rangers de la fotbalistul român.

„Între pauza de iarnă și întreruperea campionatului, Rangers a suferit un colaps. S-a dus titlul și ceva din încrederea fanilor în Steven Gerrard. Lucrurile erau sumbre pe Ibrox înainte de izolarea din martie, dar un jucător a făcut mai mult decât ceilalți pentru a ridica ceața. 

Nu mulți știau detalii despre Ianis Hagi atunci când a venit sub formă de împrumut de la Genk, dincolo de celebritatea numelui. Nu a durat mult ca românul să se prezinte, totuși. 

În timp ce alții în jurul lui au avut probleme în a-și arăta creativitatea, Hagi a fost de multe ori singurul care a menținut flacăra aprinsă la Rangers, atât în campionat, cât și în Europa. Comeback-ul cu Braga, venit după dubla sa, a fost cel mai dramatic moment al sezonului, culminând cu calificarea. 

Rangers a văzut suficiente în cele 12 meciuri ale lui Hagi pentru a-l transfera permanent. Iar acum semnele sunt că jucătorul de 21 de ani e gata să înceapă noul sezon în forță. Trupa lui Gerrard nu a avut mult timp să se pună la punct până la primul meci, cu Aberdeen, pe 1 august, dar, în partidele amicale, Ianis a ieșit în evidență, înscriind în 2-0 cu Lyon și în 4-0 cu Motherwell.

Jucătorul de 21 de ani e excepțional cu mingea la picior, dar a arătat dibăcie și în duelurile aeriene. Mai are multe de demonstrat când încep meciurile adevărate, dar devine rapid figura în jurul căreia Gerrard își construiește echipa. Dacă Hagi va continua și în meciurile oficiale forma din amicale, Rangers va avea creativitate și goluri. 

Hagi nu e un marcator, dar e punctul central al atacului, care face ca Rangers să fie completă și echilibrată în ultima treime. Cu el în teren, Arfield și Kent se simt confortabil. Mijlocul e mai consistent, primește mai multe mingi. Hagi face diferența, e un jucător care poate schimba echipa și pare să fie la startul unui sezon mare”, notează Glasgow Live.

VIDEO Emil Săndoi despre Ianis Hagi: ”Nu am văzut asta la niciun jucător din lume”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.