Liga 3

A luat titlul cu Dinamo și a evoluat două luni pentru FCSB » Unde a ajuns să joace atacantul care trebuia să îi ducă pe roș-albaștri în Champions League

Valentin Lemnaru (dreapta), într-un meci FCSB - U Cluj

Articol de GSP.RO  —  vineri, 24 iulie 2020

Valentin Lemnaru (36 de ani), atacant care se poate lăuda cu un CV impresionant, în care figurează FCSB și Dinamo, a ajuns să evolueze în Liga 3, la Unirea Dej.

Lemnaru are un titlu de campion al Ligii 1 în palmares, câștigat alături de Dinamo în sezonul 2005-2006, după ce a disputat un singur meci pentru „câini”! În 2006 a ajuns în „Ştefan cel Mare”, însă a bifat un singur meci pentru prima echipă, fiind folosit mai mult la „satelit”. La 8 ani distanță, în 2014, a fost protagonistul unui transfer important la FCSB, dar nu a reușit niciodată să își atingă potențialul.

În 2014, după un sezon bun avut la Universitatea Cluj, pentru care marcase 13 goluri în 30 de partide, Lemnaru a ajuns la FCSB în schimbul a 200.000 euro. După doar 2 luni, atacantul a fost înlăturat de echipa din Ghencea, la scurt timp după plecare dezvăluind motivul pentru care nu a reușit la roș-albaștrii. „În prima discuţie purtată cu domnul Gâlcă, acesta mi-a spus că nu m-a dorit la echipă. Poate că asta a fost greşeala mea. Dacă apucam să discut cu dânsul înainte, cu siguranţă nu mai ajungeam la Steaua”, spunea acesta.

De atunci, cariera sa a luat-o la vale. S-a întors la Cluj, unde a stat mai puțin de un sezon, apoi a avut parte de aventuri la Petrolul, East Riffa, Academica Clinceni și ASA Târgu Mureș. Pentru aceste 4 echipe, a reușit doar 2 goluri. Apoi, din nou la U Cluj, de unde a mers la Arieșul Turda, ultima sa echipă înainte de a se transfera în Liga 3, la Unirea Dej.

Valentin Lemnaru (stânga), în momentul prezentării la FCSB

25 de goluriîn 82 de meciuri a marcat Lemnaru pentru U Cluj, clubul la care a dat cel mai bun randament

1.1 milioane de euroeste cea mai mare cotă de piață pe care a avut-o Lemnaru, potrivit transfermarkt. Acest lucru se întâmpla în mai 2013, atunci când atacantul evolua la Pandurii Târgu Jiu

Citește mai multe știri despre fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.