Ciclism

Doi pe un loc! „Dublă” Bora pe Transfăgărășan

Mühlberger și Konrad trecând linia de sosire în etapa de ieri Foto Focus Photo Agency

Articol de Ovidiu Boica  —  vineri, 24 iulie 2020

Doi rutieri ai echipei din World Tour Bora-hansgrohe au trecut umăr la umăr linia de sosire la Bâlea Lac, după etapa-regină de 181 de kilometri. Gregor Mühlberger l-a devansat cu o roată pe Patrick Konrad și va purta, sâmbătă, tricoul galben. Serghei Țvetcov a preluat tricoul roșu de la sibianul Iustin Văidian

Sosirea la Bâlea Lac a fost parcă trasă la indigo, anul acesta, după ce, în 2019, Munoz și Rivera au trecut laolaltă linia de finiș. Acum, cei doi rutieri de la Bora-hansgrohe care au dominat cățărarea specială de pe Transfăgărășan, austriecii Gregor Mühlberger și Patrick Konrad, au avut același timp la capătul celor 181 de kilometri ai etapei-regină (04:52:11.23). Mühlberger va purta, sâmbătă, tricoul galben, în etapa a II-a, una tot de puțin peste 180 de kilometri cu un finiș dedicat sprinterilor. În clasamentul general, la vârf situația e inversă, Konrad având un avans de 3 secunde față de Mühlberger.

Evadare eșuată

Până la asaltul Transfăgărășanului, etapa de astăzi le-a rezervat rutierilor trei sprinturi, la Orlat, Cisnădie și Avrig, iar un grup de 6 sportivi a condus multă vreme caravana. Au fost ajunși și înghițiți de pluton când a început ascensiunea spre Bâlea Cascadă. Pe Transfăgărășan, alți patru rutieri au evadat, austriecii Mühlberger și Konrad, ambii de la Bora-hansgrohe, Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation) și francezul Remy Rochas (Nippo - Delko - One Provence). Rochas a încercat o evadare cu 8 kilometri înainte de finiș, dar era prea devreme. Konrad l-a ajuns repede și a preluat șefia, în vreme ce Mühlberger i-a ținut spatele o vreme, după care cei doi rutieri de la Bora au rulat unul lângă altul până la sosirea de la Bâlea Lac.

Serghei Țvetcov a fost primul român care a trecut linia de sosire și va prelua taricoul roșu de la sibianul Iustin Văidian. Țvetcov a fost pe Transfăgărășan abia al 38-lea, la peste 11 minute în spatele câștigătorului. Celelalte tricouri distincte au fost îmbrăcate de Patrick Konrad (alb, verde, portocaliu), Bergstrom Frisk (Bike AID) - alb cu buline albastre și Pawel Bernas (Mazowsze) - albastru.

Etapele Turul Sibiului 

DatăTipPlecare-sosireDistanțăCâștigător
23 iuliePrologCentrul istoric al Sibiului2,4 kmNikodemus Holler
24 iulieEtapa 1Sibiu-Bâlea Lac183 kmGregor Mühlberger
25 iulieEtapa 2Sibiu-Agnita-Sibiu181,2 km 
26 iulieEtapa 3ACurmătura Ștezii- Arena Platoș12,5 km 
26 iulieEtapa 3BSibiu-Sibiu109 km 

Citește și alte știri de ciclism

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.