Liga 1

Crima sinistră comisă de Ion Pârcălab: „I-a băgat o coadă de mătură pe gât, detaliile sunt șocante”

Articol de GSP.RO  —  sâmbătă, 25 iulie 2020

Ion Pârcălab, 78 de ani, fostul fotbalist legendar al lui Dinamo, a comis o crimă în anii '80, eveniment tragic trecut sub tăcere până în urmă cu mai mulți ani. 

Povestea horror a fost publicată de adevărul.ro și confirmată de poliție. Ion Pârcălab a făcut aproape doi ani dintr-o condamnare de 3 pentru lovituri cauzatoare de moarte. 

  • Pârcălab are 38 de selecții la națională și 5 goluri. A jucat timp de 9 sezoane la Dinamo, între 1961 și 1970, unde a marcat 53 de goluri în 194 de sezoane. Are 4 titluri și două Cupe ale României în alb-roșu

Ion Pârcălab s-a făcut antrenor după finalul carierei de jucător, iar la începutul anilor '80 a ajuns să activeze la Progresul Pucioasa, în Divizia C. 

„A vrut să aibă o echipă tânără şi l-a luat pe portarul Stancu de la Târgovişte. După un meci din campionatul Diviziei C, jucat acasă, a avut loc o masă, cum se obişnuia, la un motel din Pucioasa. Sărbătoreau victoria. Pe fondul unor discuţii mai aprinse şi sub influenţa băuturilor alcoolice s-a luat la harţă cu Stancu. La mijloc a fost o chelneriţă. Cei doi au mers la toaletă ca să tranşeze disputa bărbăteşte şi acolo Pârcălab l-a omorât pe Stancu. Probabil că portarul a fost mai beat decât Pârcălab şi nu a putut să se apere. Am înţeles că i-a băgat o coadă de mătură pe gât, care l-a omorât pe loc. La vremea aceea a fost arestat şi dus la Miliţia Judeţeană de la Târgovişte. Detaliile sunt șocante”, a susținut pentru Adevărul Vasile Neagu, un jurnalist din Câmpulung Muscel.

Infracţiunea a fost confirmată pentru sursa citată de IPJ Dâmboviţa. „Cetăţeanul Pârcălab Ion fost condamnat la trei ani de închisoare pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, din care a executat doar doi, între anii 1982 şi 1984”, a declarat comisarul Mihaela Savu.

La începutul anilor 2000, după ce povestea a fost publicată în presa vremii, Pârcălab a susținut că a fost nevinovat și, in consecință, condamnat pe nedrept. 

Citește alte reportaje:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.