Liga 1

De ce diferă rezultatele la testele pentru coronavirus » Explicațiile unui doctor: „Trebuie să ai un minimum de educație”

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP.RO  —  duminică, 26 iulie 2020

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale, a vorbit despre testele pentru coronavirus și a explicat de ce rezultatele diferă într-o perioadă scurtă de timp.

Plecând de la cazul lui Cabral, jucătorul lui Poli Iași care a avut un test pozitiv și imediat a avut două negative, Popescu a explicat de există astfel de cazuri.

„Trebuie să ai un minimum de educație ca să înțelegi ce se întâmplă! Lucrurile sunt simple. Dacă o probă a fost corectă, un test pozitiv poate ajunge negativ. După 10-12 ore, antigenul (n.r. o substanță care nu este recunoscută de organism ca fiind proprie)poate să dispară și să negativeze testul, să nu mai existe concentrația necesară care ține testul pozitiv. 

Mai rău este dacă ai un test negativ, după pozitiv, după iar negativ, după pozitiv. Atunci ne ducea cu gândul că probele nu sunt corect făcute. Dar în 8-10 ore, un test suferă o schimbare în antigen, astfel încât devine pozitiv sau negativ.

O mare parte din poporul nostru nu are educație, iar din această cauză nu există disciplina care să ne protejeze”, a declarat Pompiliu Popescu, potrivit digisport.ro.

VIDEO. Creșterea de cazuri de coronavirus din România ar putea afecta și Liga 1

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.