Campionate

Kevin De Bruyne, egalul marelui Henry! Recordul impresionant stabilit de jucătorul lui Manchester City + David Silva, la ultimul meci în Premier League

+39 Foto
Kevin De Bruyne, playmaker-ul sezonului în Premier League, alături de antrenorul Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 26 iulie 2020

Kevin De Bruyne (29 de ani) a egalat recordul lui Thierry Henry (42), de 20 de pase decisive într-un sezon în Premier League, oferind un assist în Manchester City - Norwich 5-0. David Silva (34) a jucat astăzi ultimul său meci în campionatul englez.

Manchester City a zdrobit ultima clasată Norwich, scor 5-0, într-un meci din ultima etapă a acestui sezon de Premier League.

Meciul a avut o însemnătate specială pentru doi dintre fotbaliștii „cetățenilor”: mijlocașul Kevin De Bruyne a început această etapă cu 19 pase decisive, una sub recordul all-time al competiției, stabilit de Thierry Henry pentru Arsenal în sezonul 2002-2003.

Belgianul a făcut un meci mare. A marcat de două ori și a oferit o pasă decisivă pentru golul de 3-0, marcat de Raheem Sterling, reușind astfel să intre în istoria Premier League, cu 20 de assisturi!

Mijlocașul belgian este primul fotbalist care înregistrează minimum 15 pase decisive în 3 sezoane diferite ale Premier League și totodată fotbalistul care a ajuns cel mai rapid în istoria competiției la 50 de pase decisive!

33 goluri + pase decisivea reușit Kevin De Bruyne în acest sezon, cel mai mare număr din Premier League!

David Silva, ultimul meci în Premier League

Partida de astăzi a fost specială și pentru un alt membru al compartimentului median de la Manchester City. David Silva, de 10 ani pe „Etihad”, a jucat ultimul său meci în Premier League. Spaniolul va părăsi echipa lui Pep Guardiola la finele acestui sezon, după ce a cucerit 13 trofee alături de „cetățeni”!

434 meciuria strâns David Silva pentru Manchester City. 309 dintre acestea, în Premier League

GALERIE FOTO. Imagini spectaculoase din ultima etapă a acestui sezon de Premier League

Citește mai multe știri despre Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.