Campionate

Sir Alex Ferguson dezvăluie ce a făcut Jürgen Klopp: „M-a trezit la 3 și jumătate dimineața”

Kloppo are 265 de meciuri la Liverpool (160 de victorii, 45 de înfrângeri)

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 28 July 2020

Sir Alex Ferguson povestește ce a făcut Jürgen Klopp, campion cu Liverpool după 30 de ani, ales managerul anului în Anglia.

Jürgen Klopp, 53 de ani, a fost declarat managerul anului în Anglia, primind trofeul "Sir Alex Ferguson" după o performanță istorică: primul titlu al lui Liverpool din ultimele trei decenii.

"Îl iert pe Jürgen"

Și tocmai Sir Alex (27 de ani pe banca lui Man. United) a dezvăluit ce a făcut Klopp după ce a câștigat Premier League. "M-a sunat la ora 3 și jumătate dimineața să-mi spună că e campion. Îl iert pentru asta", a glumit Ferguson, anunțând numele celui mai bun tehnician din 2020. "Jürgen a fost fantastic. Am vorbit despre Leeds, care s-a întors în Premier după 16 ani, și despre Liverpool, campioană după 30 de ani. Incredibil. Nivelul echipei sale a fost extraordinar. Personalitatea lui a străbătut întreg clubul. Minunat ce a reușit".

"A fost ca și cum aș fi discutat cu Papa"

Cu noua cupă în brațe, Klopp s-a înclinat în fața lui Fergie: "Sunt multe nume ale lui Liverpool pe acest trofeu, Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, Kenny Dalglish, dar primul e Sir Alex Ferguson. Știu că nu e sută la sută bine ce spun ca manager al lui Liverpool, dar îl admir. El a fost primul manager britanic pe care l-am întâlnit când am venit aici. Am ieșit la restaurant împreună. Nu știu dacă își amintește, dar pentru mine a fost ca și cum aș fi discutat cu Papa. Atunci, nu m-am gândit o secundă că voi ține în mâini trofeul cu numele său".

99de puncte a câștigat Liverpool în acest sezon de Premier League, la doar un pas de recordul lui Man. City (100, în sezonul 2017-2018)

"Sunt onorat că am câștigat acest trofeu, dar nu aș fi reușit nimic fără ajutorul asistenților mei. Am fost o bandă specială de creiere de fotbal"
Jürgen Klopp, manager Liverpool

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.