Liga 1

EXCLUSIV LPF, propunere horror pentru Dinamo: 7 meciuri în ritm infernal + 4 echipe ar șoma două săptămâni » Cine trebuie să aprobe programul

EAD.ro, deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, exclude posibilitatea ca acest sezon de Liga 1 să nu se încheie pe teren

Articol de Dan Udrea  —  joi, 30 iulie 2020

LPF e decisă să încheie Liga 1 pe teren, la presiunea deținătorului de drepturi TV. Dinamo poate avea un program horror în finalul play-out-ului!

Dinamo va disputa primul meci după mai bine de două săptămâni duminică, la Voluntari. După partida de la finalul acestei săptămâni, pentru „câini” ar putea urma o perioadă infernală! LPF intenționează să programeze cele 5 restanțe din două în două zile: 4, 6, 8, 10 și 12 august, plus ultima etapă care s-ar desfășura pe 15 august.

Pe lângă meciurile cu Voluntari (deplasare) și Viitorul (acasă), programate pentru ultimele două runde, Dinamo mai trebuie să dispute și restanțele cu Chindia (două meciuri), Hermannstadt (două meciuri) și Sepsi (deplasare).

LPF, propunere horror pentru Dinamo: 7 meciuri în ritm infernal

„Câinii” ar fi nevoiți să joace 7 partide în decurs de 14 zile! Propunerea LPF are nevoie însă și de acordul cluburilor, dar și de cel al FRF. Marile probleme ar fi că 4 dintre echipele din play-out - Viitorul, Clinceni, Voluntari și Poli Iași - ar sta 14 zile pe tușă înainte de ultima etapă. Același lucru s-ar întâmpla și cu locul 3 din play-off-ul din B, ultima etapă urmând să se desfășoare duminică. Barajul pentru Liga 1 ar trebui să se desfășoare într-o singură manșă, pe 18 august.

  • 2 august: FC Voluntari - Dinamo (etapa 13)
  • 4 august: Dinamo - Hermannstadt (11)
  • 6 august: Dinamo - Chindia (3)
  • 9 august:  Hermannstadt - Dinamo (4)
  • 12 august: Chindia - Dinamo
  • 15 august: Sepsi - Dinamo (12)
  • 18 august: Dinamo - Viitorul (14)

Clasament play-out Liga 1:

Adunarea Generală Extraordinară a LPF: ordinea de zi

Astăzi, la ora 12:00, va avea loc o Adunare Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal. Pe ordinea de zi prezentată de LPF nu se regăsește niciun punct legat de finalul acestui sezon de campionat, aflat în incertitudine din cauza crizei COVID-19.

  1. Aprobarea situațiilor financiare anuale aferente anului 2019 și descărcarea de gestiune;
  2. Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2020; 
  3. Aprobarea situațiilor financiare anuale aferente anului 2019 și descărcarea de gestiune pentru LPF Sport Development SRL;
  4. Aprobarea politicilor contabile ale LPF;
  5. Aprobarea structurii actuale a Comisiei de Cenzori;
  6. Informare cu privire la contractul de cesiune drepturi media.

Justin Ștefan, vicepreședintele LPF, a oferit, în direct la GSP Live, mai multe detalii despre Adunarea Generală de astăzi: „Nu se va discuta nimic despre modificarea sistemului competițional. Avem o competiție în plină desfășurare. Orice modificare ar afecta integritatea acesteia. Îl vom avea alături de noi și pe Orlando Nicoară, directorul EAD.ro. Vom vorbi despre executarea contractului de drepturi TV. De asemenea, discutăm și despre un program de compromis pentru play-out, care să ne permită să termină campionatul pe teren. Vom propune modificarea calendarului, pentru a împinge ultima etapă”.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.