Nationala

Gigi Becali l-a desființat pe Adi Mutu: „Ce-i asta, mă?! Tu nu știi jucătorii de la FCSB?”

Gigi Becali, patronul FCSB, a fost iritat de ideea lui Adrian Mutu, selecționerul României U21, de a organiza un mini-cantonament la Mogoșoaia cu 6 jucători de-ai roș-albaștrilor

Articol de GSP.RO  —  joi, 30 iulie 2020

Gigi Becali (62 de ani), patronul FCSB, a fost iritat de ideea lui Adrian Mutu (41), selecționerul României U21, de a organiza un mini-cantonament la Mogoșoaia, la care trebuiau să participe și 6 jucători de-ai roș-albaștrilor.

  • CONTEXT: La începutul săptămânii viitoare, Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret a României, va organiza un mini-cantonament;
  • Pe lista fotbaliștilor convocați în prima fază se aflau și nu mai puțin de 6 de la FCSB: Andrei VladMoruțanOlaruManAdrian Petre și Florinel Coman;
  • FCSB a informat FRF că nu mai e de acord să lase jucătorii sub comanda lui Mutu. Argumentul? FCSB e în luptă directă chiar cu Astra pentru ocuparea locului 3 și nu e dispusă să joace meciul cu giurgiuvenii fără mai mult de jumătate dintre titulari. Diferența, în privința drepturilor TV, dintre locul 4 și locul 3 de de aproape 200.000 de euro.

„Le-am spus lui Stoichiță și lui Adi Mutu: «Țara arde și baba se piaptănă. Bă, noi nu știm cum sa terminăm campionatul și ne ducem să ne distrăm la Constanța?!»

Ce-i asta, mă?! Ce să vezi, ba? Nu-i știi pe Moruțan, pe Vlad, pe Coman? Vrei să-i vezi cu Farul? Nu i-ai văzut până acum?”, a declarat Becali la ProX.

Au fost mereu tensiuni

Nu e pentru prima dată când între clubul lui Gigi Becali și FRF apar tensiuni din cauza anumitor stagii de pregătire, pe care cei de la Casa Fotbalului le-au programat în afara datelor FIFA. Primul și poate cel mai mare scandal a avut loc în urmă cu mai bine de 15 ani. În februarie 2004, când Pițurcă era antrenor în Ghencea, Iordănescu, ca selecționer, a făcut un cantonament în Cipru, însă FCSB nu a lăsat jucătorii, în frunte cu Rădoi, Dorinel Munteanu și Dică, să meargă. 

S-a ajuns la un conflict major atunci, iar jucătorii au și fost judecați la Comisia de Disciplină a FRF. Apoi, în ianuarie - februarie 2013, Pițurcă era selecționer și la FCSB conducea Reghecampf, care a refuzat să lase toți jucătorii la lot fiindcă urma dubla cu Ajax, din 16-imile Europa League.

Lotul convocat de Adrian Mutu

  • Portari: Aioani (Chindia), M. Popa (Rapid), Duțu (Turris)
  • Fundași: Rațiu (Villarreal), V. Ghiță (Viitorul), Haruț, Chindriș (Botoșani), Pașcanu (FC Voluntari), Dima (Astra), Velisar (Gaz Metan), Opruț (Hermannstadt)
  • Mijlocași: Costache, Petrila, Itu (CFR), M. Marin (Pisa), Screciu (Craiova), Vl. Dragomir (Perugia), A. Ciobanu, Casap (Viitorul), Mățan (Voluntari), Câmpanu (FC Botoșani)
  • Atacanți: G. Ganea (FC Viitorul), Markovici (Clinceni)

VIDEO Adrian Mutu se apucă de scris: „O să-mi scriu povestea! Sunt anumite lucruri pe care vreau să le spun"

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.