Liga 1

Propunere EXTREMĂ din interiorul FRF! Decizia care ar declanșa revolta granzilor din Liga 1

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, propune ca titlul să nu se acorde în această ediție a Ligii 1

Articol de GSP.RO  —  Thursday, 30 July 2020

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, propune ca titlul să nu se acorde în această ediție a Ligii 1, dacă nu se vor putea disputa toate meciurile din play-off. Craiova și CFR Cluj se luptă pentru titlu, oltenii având un punct avans înainte de ultima etapă. Ambele formații au câte o restanță.

Astra - CS Universitatea Craiova nu s-a putut disputa miercuri, din cauza testării pozitive cu Covid-19 a lui Crepulja. Încă se așteaptă o decizie a celor de la Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, însă e foarte puțin probabil ca partida să mai poată fi jucată, fiindcă data limită a încheierii play-off-ului este 3 august, termen până la care trebuie jucată și confruntarea dintre Craiova și CFR.

Mihai Rotaru, patronul Craiovei, a susținut că e posibil ca Universitatea să solicite să câștige cu 3-0 la masa verde întâlnirea de la Giurgiu, însă Astra se apără și spune că, dacă meciul nu va avea loc nu va fi din vina ei, ci din cauza faptului că nu-i permite o instituție a statutului, în speță DSP. În tot acest context e posibil ca pe data de 3 august, finalul play-off-ului să nu conțină toate partidele din program care să se fi disputat pe teren. Iar în acest caz, FRF și LPF trebuie să ia o decizie.

Andrei Vochin: „În dreptul campioanei să stea o liniuță!”

Unul dintre oficialii FRF a lansat o ipoteză pentru finalizare campionatului la vârful său. Andrei Vochin, consilierul lui Răzban Burleanu, susține că nu ar trebui desemnată nici o echipă campioană. "Din punctul meu de vedere, dacă nu se joacă pe teren toate jocurile, atunci nu poți decide un titlu de campioană la masa verde. Cel mai bine ar fi să nu existe nici un titlu decernat, iar în istoria campionatului, la ediția 2019-2020, în dreptul campioanei să stea o liniuță. Cum să decizi o campioană dacă nu s-au jucat toate partidele? E ca și cum nu s-ar fi putut disputa finala Cupei României, dar ai fi decis să atribui unei echipe anume trofeul", a declarat Vochin la Telekom Sport.

Totuși, trebuie să existe o departajare în privința primelor două clasate pentru repartizarea acestora în preliminariile Champions League și Europa League. "Aici cred că ar trebui să se apeleze, dacă echipele nu vor avea același număr de meciuri, la raportul puncte versus meciuri, dar în niciun caz să nu se renunțe la acel sistem de înjumătățire a punctelor pentru că acea regulă face parte din regulamentul competiției", a mai adăugat Vochin.

 LPF, propunere horror pentru Dinamo: 7 meciuri în ritm infernal + 4 echipe ar șoma două săptămâni

Clasamentul play-off-ului din Liga 1:

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.