Liga 1

S-a încheiat Adunarea Generală de la LPF » „Câinii” tremură! Cluburile au decis: ce se întâmplă cu Dinamo + când ar începe noul sezon

Dinamo este penultima în Liga 1 și are emoții serioase privind retrogradarea

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Thursday, 30 July 2020

Astăzi, la ora 12:00, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal. Cluburile au hotărât ca ultima etapă din play-out să fie decalată cu 3 zile (18 august). De asemenea, și barajul de promovare în Liga 1, care se va juca într-o singură manșă, a fost mutat, pentru 21 august. Deciziile trebuie aprobate însă de Comitetul Executiv.

S-au votat și chestiuni legate de partea financiară, așa cum prevedea de altfel și ordinea de zi. Având în vedere că s-a convenit ca acest sezon să se încheie pe teren, la presiunea deținătorului de drepturi TV, Dinamo va fi în continuare programată. Deși va beneficia de 3 zile în plus de pauză față de planul initial al LPF (Detalii AICI), trupa lui Gheorghe Mulțescu tremură în continuare pentru retrogradare.

Dinamo: 7 meciuri în 17 zile!

Astfel, pentru Dinamo ar putea urma o perioadă infernală, începută cu meciul de duminică, de la Voluntari. LPF intenționează să programeze cele 7 meciuri rămase de disputat ale câinilor în decurs de 17 zile!

Pe lângă meciurile cu Voluntari (deplasare) și Viitorul (acasă), programate pentru ultimele două runde, Dinamo mai trebuie să dispute și restanțele cu Chindia (două meciuri), Hermannstadt (două meciuri) și Sepsi (deplasare). Conform regulamentului, Dinamo poate evolua după 48 de ore de pauză dacă o face în același oraș, altfel vor avea nevoie de 3 zile.

Sezonul începe pe 21 august!

Cluburile au decis și ca sezonul viitor să înceapă pe 21 august, chiar în ziua în care va avea loc barajul pentru promovare! Echipa care va câștiga barajul va fi programată luni în prima etapă. Și această decizie trebuie aprobată de Comitetul Executiv.

LPF așteaptă în următoarele zile propunerile cluburilor pentru a încheia sezonul, dacă vor mai apărea și alte cazuri de Covid-19 în play-out.

Clasament play-out Liga 1

Gest revoltător împotriva lui Sepsi al celui mai influent om din Federație, la meciul cu FCSB!

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.