Gimnastica

Ce pensie are Nadia Comăneci de la statul român. Suma cu care poate locui liniștită în SUA

Nadia Comăneci, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP.RO  —  Friday, 31 July 2020

Nadia Comăneci, probabil cel mai cunoscut sportiv român din istorie, locuiește acum în Statele Unite ale Americii. 

Născută la Onești și ajunsă acum la 58 de ani, Nadia Comăneci este prima gimnastă din istorie care a luat 10 perfect la o ediție de Jocurile Olimpice. Se întâmpla în 1976, la Montreal. 

Statul român are grijă de fostele campioane ale României. Nadia Comăneci are o rentă viageră de 13.149 de lei, adică 3.200 de dolari lunar, conformFanatik

Sacrificiile incredibile făcute de Nadia Comăneci: „I-au dat o frunză de salată și un ceai. Atât! Era vânătă la față, săraca”

Ștefan Rusu (63 de ani), campion olimpic la lupte greco-romane în 1980, la Moscova, a fost invitatul lui Costin Ștucan la GSP live. Rusu a vorbit despre sacrificiile făcute de Nadia Comăneci de-a lungul carierei.

„Eu mă uitam la ce îi dădeau să mănânce Nadiei. De la București la Amsterdam, i-au dat jumătate de ou. Dar nu și gălbenuș, doar albuș. I-au mai dat o frunză de salată și un pahar de ceai. Asta în zborul de la București la Amsterdam. La Amsterdam am făcut escală. De la Amsterdam la Montreal, nu i-au mai dat nimic. Era vânătă la față, săraca. Gimnastica e cel mai greu sport. Nu există alt sport mai greu”, a povestit Ștefan Rusu la GSP Live. 

Alte știri de gimnastică aici:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.