Campionate

Massimiliano Alllegri și Mauricio Pochettino, variantele lui Inter pentru detronarea lui Juventus

Massimiliano Alllegri și Mauricio Pochettino sunt variante pentru Inter

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 03 august 2020

Inter ar putea repeta schema de la Juventus din 2014, Massimiliano Allegri fiind liber de contract, dar îl are în vizor și pe Mauricio Pochettino, demis de Tottenham, curtat însă și de campioana Italiei. 

„Dacă-l aduci pe Antonio trebuie să accepți întreg pachetul aferent!". Maxima care circulă de mult timp în Italia despre Conte se aplică perfect și situației de la Inter. Nu este prima oară când fostul selecționer a atacat conducerea clubului ce-l plătește, și încă foarte bine, 11 milioane de euro net anual până în 2022. 

La Juventus, s-a plâns de transferuri înainte să plece, iar acum e revoltat că echipa n-a fost deloc protejată și conducerea e slabă. Și amenință cu rezilierea, chiar unilaterală, dacă discuția solicitată cu proprietarul Zhang nu-i va oferi garanțiile dorite și un proiect competitiv.

Deja-vù cu Allegri!

Directorul sportiv Beppe Marotta, care a insistat cu numirea lui, dar nu și-a imaginat că se ajunge aici, a făcut deja o listă scurtă de eventuali înlocuitori. Favorit, susține Gazzetta dello Sport, ar fi Massimiliano Allegri, eliberat de o lună de contractul rămas cu Juventus. E tehnicianul pe care îl știe perfect Marotta, doar împreună au cucerit cinci scudetti, și ar fi un "deja-vù", după rocada din 2014 de la bianconeri. Max are oferte, deși zvonurile cu PSG și Barcelona nu prea prind contur.

Alt antrenor străin?

A doua alternativă, Mauricio Pochettino. Demis de Tottenham, argentinianul e foarte apreciat de Javier Zanetti și Piero Ausilio, celelalte eminențe cenușii din conducerea tehnică, care l-au vrut și înainte de angajarea lui Spalletti. Și aici apare legătura cu Juve, care îl vede succesorul lui Sarri. Cât despre Spalletti, plătit încă un an de Inter ca să stea pe bară, pare exclusă rechemarea lui. 

25 de milioanebrut anual este salariul suportat de Inter lui Conte, conform acordului valabil până în iunie 2022

Citește și alte știri despre fotbalul din italia: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.