Campionate

Un internațional englez acuză rasismul poliției: „Mașina asta e furată? De unde o ai? Ce faci aici?”

Danny Rose, fundașul stânga întors la Tottenham după împrumutul la Newcastle, se simte hărțuit: „Trăiesc asemenea momente de la 18 ani, de când conduc”.

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 04 august 2020

Danny Rose, fundașul stânga întors la Tottenham după împrumutul la Newcastle, se simte hărțuit: „Trăiesc asemenea momente de la 18 ani, de când conduc”.

„Aceasta este viața mea zi de zi. Cumva, mă simt jenat să mă plâng, să scot la lumină ce mi se întâmplă". El este Danny Rose, are 30 de ani, este jucătorul lui Tottenham și al naționalei Angliei. Și se confruntă mereu cu rasismul. Mai ales al poliției. E hărțuit.

"Am fost informați că nu conduci corect"

Fundașul stânga în vârstă de 30 de ani a povestit într-o discuție pentru podcastul Second Captains ce i s-a întâmplat săptămâna trecută, când s-a întors în orașul natal, la Doncaster, unde locuiește încă mama lui.

„Ca de fiecare dată, sunt întrebat: «Mașina asta e furată? De unde o ai? Ce faci aici? Poți să o dovedești că ai cumpărat-o?». Eram într-o parcare și, dintr-o dată, au apărut trei mașini de poliție și o dubă folosită în timpul incidentelor", și-a amintit Rose. "Le-am arătat actele, mi-au făcut alcooltestul. I-am întrebat cum de au ales tocmai autoturismul meu. Versiunea lor, mereu aceeași: «Am fost informați că nu conduci corect». Trăiesc asemenea momente de la 18 ani, de când conduc. Râd, pentru că știu întotdeauna ce urmează".

Prima întrebare în tren: "Știi că aici e clasa 1?"

În timpul călătoriilor cu trenul, aceeași situație. "Ultima oară, m-am urcat în vagon cu bagajele și controlorul m-a întrebat: «Știi că aici e clasa 1?». I-am răspuns: «Da, și ce dacă e clasa 1?». Mi-a cerut biletul. În spatele meu, au mai urcat doi oameni. Albi. Lor nu le-a zis nimic. «Nu le ceri și lor tichetele?». «Ah, nu. Nu e nevoie». Ăsta e rasism". 

Citește și alte știri despre fotbalul din Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.