Liga 1

Prâslea Florinel Coman » La ce capitole îi este superior adevăratului Mbappe

Florinel Coman (22 de ani) e la cel mai bun sezon al carierei

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  marţi, 04 august 2020

Florinel Coman (22 de ani) e la cel mai bun sezon al carierei și a produs de 3 ori mai multe goluri decât în primul sezon în care a îmbrăcat celor de la FCSB, arată cifrele InStat.

Florinel Coman a costat peste 2,5 milioane de euro în urmă cu 3 ani, când Gigi Becali l-a cumpărat de la Viitorul, însă abia acum atacantul atinge cifre care să-i permită patronului FCSB-ului să spere nu doar că își va recupera investiția, dar să și realizeze un profit considerabil. Atacantul e, de departe, la cel mai bun sezon de când a ajuns în roș-albastru.

În primul an, prestațiile din campionat au fost chiar dezamăgitoare. A produs doar 7 goluri, chiar și sub nivelul pe care îl avusese sub comanda lui Hagi în anul în care Viitorul a realizat surpriza și a cucerit titlul de campioană. Pe parcursul actualului sezon însă, Coman a depășit cu mult ceea ce atinsese până acum. A marcat de 12 ori și a oferit alte 9 assist-uri, 21 de goluri produse în doar 28 de meciuri. În sezonul precedent a jucat 35 de meciuri și a lucrat doar 16!

Radiografia lui Coman în tricoul FCSB-ului

Și evoluția cotei sale, conform transfermarkt, a urmat un trend crescător abrupt. În momentul de față, Coman e evaluat la 5,4 milioane de euro. Practic, de peste 35 de ori față de acum 4 ani, când se afla încă la Viitorul.

Mbappe de România vs Mbappe cel adevărat :)

Gigi Becali a fost cel care l-a asemănat pe Coman cu Mbappe, starul lui PSG, dar și al naționalei Franței. Cum arată raportul parametrilor de joc pentru cei doi în acest sezon, conform cifrelor InStat? Vedeta din Hexagon câștigă toate capitolele în ceea ce provește randament, eficacitate și joc ofensiv, în vreme ce Florinel stă mai bine defensiv. 

Unde e superior Mbappe

Unde e superior Coman

VIDEO. Cozmin Gușă: „FCSB-ul nu o să își revină, problema este Gigi Becali”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.