Liga 1

EXCLUSIV Primul patron din Liga 1 care iese la atac după ședința LPF: „Nu e în regulă să trecem la 16 echipe ca s-o salvăm pe Dinamo”

+18 Foto
Dinamo are șanse mici să joace în Liga 1 din sezonul viitor

Articol de Dan Udrea  —  Tuesday, 04 August 2020

Patronul Botoșaniului, Valeriu Iftime, nu îmbrățișează ideea de extindere a Ligii 1 doar pentru a fi evitat colapsul lui Dinamo, însă spune că ideea lui Răzvan Burleanu „ar putea să fie bună fiindcă tot ce a implementat a cam avut succes".

Azi, cluburile din Liga 1 au decis ca ierarhia din play-out-ul Ligii 1 să fie stabilită pe baza criteriului puncte pe meci, aplicabil doar la partidele din play-out, scenariu în care Dinamo, care are cinci meciuri restante, are șanse mici să se salveze de la retrogradare. Gino Iorgulescu, președintele LPF, a spus că este de acord ca Liga 1 să aibă 16 echipe începând cu sezonul viitor, dacă cluburile vor vota, dar Valeriu Iftime are rețineri. 

- Domnule Iftime, sunteți pro sau contra a 16 echipe?
- Eu gândesc ca în afaceri. Suntem atât de stabili financiar, mă refer la Liga 1, ca să ne permitem să trecem la 16? Eu cred că nu suntem și atunci va fi o problemă!

- Cu banii din drepturile TV?
- Da! Fiindcă apar două echipe și va fi o diferență importantă, în jos evident, în bugetele cluburilor. Nu e de ajuns că oricum au intrat alții care cheltuie de la stat?!

- Vă referiți la UTA și FC Argeș?
- Păi, la cine? Dacă vrem să îngroșăm rândul falimentelor de la privat și ne convine această situație total anormală, ca fotbalul să fie finanțat de stat, atunci să o dăm tot înainte! Nu există fotbal de stat, nu există așa ceva. E o chestiune care nu poate finanța. 

- Dar de ce? Autoritățile locale au...
- Stop! Stop! Statul e consumator, nu e producător! Nu e preocupat să producă și atunci e o concurență loială cu noi, ceilalți, care suntem privați? În plus, vă întreb și eu ceva. Pentru ce se dorește neapărat trecerea la 16?

- Probabil pentru ca Dinamo să fie salvată de la retrogradare!
- Dacă facem 16 echipe doar pentru a îndeplini hatârul unei echipe, atunci lucrurile nu sunt deloc în regulă. Păi, ce facem, gândim pentru un singur club în loc să avem o strategie generală?

- Să înțeleg că nu aveți compasiune pentru Dinamo!
- Într-un fel, e un club care merită salvat. E brand, e o locomotivă și pentru celelalte echipe mai mici, Liga 1 are nevoie de un nume ca Dinamo. Pe de altă parte, avea nevoie și de Rapid, de Petrolul, iar ele când au retrogradat, au retrogradat!

- Dar FRF vrea cu orice preț 16 echipe!
- S-ar salva și Iașiul, ceea ce e OK, e oraș mare. Dacă Răzvan Burleanu vrea 16, atunci să-i dăm credit, eu mereu l-am susținut. Cred că, la un moment dat, în afară de mine mai era alături de el doar o persoană din familia lui, în rest îi avea pe toți împotrivă. A demonstrat că a avut idei bune, poate că și aceasta cu 16 va fi OK. 

VIDEO Cozmin Gușă despre influența politicului în fotbalul românesc: „Politicienii din spatele CFR-ului suntem doar eu și cu Vasile Dîncu”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.