Stiri extrasport

EXCLUSIV Singurul libanez trecut prin Liga 1 descrie iadul provocat de explozia de la Beirut: „Am auzit că erau stocate arme în acel port”

+17 Foto
Libanul este în doliu în urma exploziilor de proporții care au zguduit marți capitala Beirut. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Remus Dinu  —  miercuri, 05 august 2020

Libanul este în doliu în urma exploziilor de proporții care au zguduit marți capitala Beirut. Peste 100 de oameni și-au pierdut viața, iar bilanțul victimelor continuă să crească.

  • CONTEXT: Zeci de cartiere și clădiri au fost distruse, iar până la acest moment autoritățile au anunțat peste 100 de morți în urma deflagrației (Detalii, AICI). 
  • Directorul de securitate libanez susține că explozia a fost provocată de aprinderea unei mari cantități de explozibil extrem de puternic care fusese confiscat în trecut de poliție.

Liban, o țară afectată de corupție, sărăcie și COVID-19, a asistat ieri la una dintre cele mai mari tragedii din ultimii ani. Dezastrul de la Beirut l-a lăsat fără cuvinte și pe Feiz Shamsin, singurul jucător libanez trecut prin Liga 1, care acum evoluează în a doua ligă din Polonia. 

Fostul atacant de la Pandurii, care are dublă cetățenie, libaneză și germană, a răspuns prompt mesajului primit din partea GSP.ro, oferind detalii despre situația dificilă pe care o traversează Libanul în aceste ore critice, în care spitalele sunt depășite din cauza numărului mare de victime. 

- Feiz, ce s-a întâmplat mai exact? Ce informații ai despre scenele horror pe care tocmai ce le-am privit cu toții? 
- În acest moment, nimeni nu știe cu adevărat ce s-a petrecut acolo. Sunt foarte multe specualții. Am auzit că erau stocate arme în acel port, dar nu știu dacă e adevărat. Cred că investigațiile vor dura ceva timp.

- Cum ai primit tragica veste privind explozia? Ești în Polonia sau în Liban acum? 
- Am primit vestea de la niște prieteni din Liban și din Germania. În prezent, eu sunt în Polonia.

- Ai prieteni sau persoane cunoscute care să fi fost afectate de explozie?
- Personal, până la acest moment nu știu pe cineva care să fi avut de suferit în urma a ceea ce s-a întâmplat, însă am auzit că unii membri ai familiilor unor prieteni au fost afectați.

„Spitalele le-au cerut oamenilor să doneze de urgență sânge”

- Ce ne poți spune despre ceea ce se întâmplă în spitalele de acolo? Din păcate, situația pare să fie una critică, nu?
- E o situație extrem de neașteptată și extrem de critică pentru spitale. Libanul trecea deja prin momente dificile din cauza coronavirusului, așa că acum e și mai greu pentru cei din spitale. Știu că le-au cerut de urgență oamenilor să doneze sânge.

- Mai există unele informații apărute în spațiul public, conform cărora aerul ar fi poluat cu gaz toxic în urma exploziei. Te temi de acest lucru? 
- Și eu am primit această informație și cred că jumătate din Beirut este afectat de asta! Bineînțeles că sunt speriat, e ceva foarte periculos. Sper ca situația să se îmbunătățească rapid.

FOTO. Iadul de la Beirut, după exploziile devastatoare din capitala Libanului

+17 Foto
Iadul de la Beirut, după exploziile devastatoare din capitala Libanului. foto: Guliver/Getty Images
  • foto: Guliver/Getty Images

Feiz Shamsin, singurul libanez din istoria Ligii 1

Feiz Shamsin (28 de ani) şi-a început cariera la Hamburg SV, a trecut apoi pe la St. Pauli şi la Hannover, iar în 2013 a ajuns la Pandurii. Atacantul a petrecut la Târgu Jiu doi ani, perioadă în care a înscris de 7 ori în 19 partide. În 2016, Shamsin semnase cu FC Voluntari, dar nu a apucat să debuteze pentru ilfoveni. În prezent, evoluează în a doua ligă poloneză, la Termalica Nieciecza. În naționala Libanului, a înscris 3 goluri în 18 meciuri.

Feiz Shamsin, în perioada în care evolua la Pandurii

Citește și alte știri despre explozia din Liban:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.