Liga 2

Rapid atacă soluția de urgență a FRF: „Ne dezavantajează clar!”

Rapid a ratat în acest sezon promovarea în Liga 1

Articol de GSP.RO  —  joi, 06 august 2020

Daniel Pancu (42 de ani), președintele Rapidului, consideră că decizia FRF de astăzi, de a mări numărul echipelor la 16 din sezonul următor de Liga 1, dezavantajează trupa antrenată de Dan Alexa (40).

Pancu afirmă că în stagiunea viitoare ar fi fost normal să acceadă 4 formații din Liga 2 în prima divizie. În acest fel, Rapidul, care a ratat promovarea în acest an, ar fi avut mai multe șanse să revină în elita fotbalului din România.

Daniel Pancu, președinte Rapid: „Decizia dezavantajează Rapidul”

„E o decizie absolut normală și firească în condiții de forță majoră. Dacă a fost făcută pentru Dinamo contează mai puțin, a fost o decizie bună. Doar că dezavantajează Rapidul clar. În mod normal, în sezonul viitor ar fi trebuit să promoveze patru echipe, pentru a ajunge la 16. 

Acum, văd că locurile 3 și 4 vor juca meciuri de baraj, echipa din Liga 2 plecând cu șansa a doua. La noi a fost tot timpul altfel. Nu știu dacă am fost vreodată avantajați de vreo decizie a Federației sau a Ligii. Eu spun că pentru sezonul viitor ar fi trebuit să promoveze 4 echipe. Nu doar Rapidul, ci și celelalte echipe sunt dezavantajate. Până acum, nu a câștigat nicio echipă din Liga 2 barajul, cum nu cred nici că Mioveniul va bate Chindia", a spus Pancu, la Digi Sport Special.

Ce e nou în Liga 1 din 2020-2021:

  • Sistem cu 16 echipe;
  • Play-off cu 6 echipe, care vor juca tur-retur, și play-out cu 10 echipe, care vor juca doar un meci. Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu;
  • 2 echipe retrogradează direct, 2 echipe joacă baraj. Din Liga 2 promovează direct 2 echipe, iar 2 joacă baraj;
  • Locurile 1 și 2 din play-out joacă un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală;
  • În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2;
  • Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 și 10 din play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manșă cu locul 3 din Liga 2.

VIDEO Un nou sistem competițional pentru Liga 1 din 2020-2021

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.