Liga 1

CFR Cluj s-a făcut de râs! Presată politic, echipa din Gruia a votat ca titlul să meargă la Craiova!

+31 Foto
CFR Cluj a votat pentru Craiova campioană

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Friday, 07 August 2020

Presată politic, CFR Cluj a semnat sistemul puncte per meci pe parcursul play-out-ului atunci când LPF a solicitat votarea sistemului de departajare, criteriu care dacă s-ar fi aplicat și în play-off i-ar fi adus titlul Universității Craiova.

Câtă ignoranță și lipsă de profesionalism poate exista la un club de Liga 1? CFR e exempul cel mai bun că practic nu există limite pentru așa ceva în campionatul nostru. 

Marți, LPF a trimis o adresă tuturor cluburilor pentru a le solicita să voteze una dintre cele două variante de departajare pentru cazul în care atunci când se oprește campionatul nu toate cluburile vor avea același număr de meciuri disputate. 

  • Prima soluție era raportul puncte per meci pe întreg sezonul. 
  • A doua: puncte per meci exclusiv pe parcursul play-out-ului.

CFR Cluj a votat pentru Craiova campioană

CFR și-a dorit să voteze prima variantă, însă și-a schimbat opțiunea la intervenția expresă a patronului Nelu Varga, presat și el de factori politici, și în cele din urmă a ales soluția a doua: care o salva pe Poli Iași, protejată din sfera politicului, și o condamna pe Dinamo. 

La o zi distanță însă, după ce s-a aflat că nici două meciuri din play-off nu se mai pot disputa, Astra - Craiova și FCSB - Astra, CFR a realizat ce mare gafă a comis. Practic, criteriul de departajare votat de cluburi, cu scorul de 7-6, inclusiv de gruparea din Gruia, dacă s-ar fi aplicat și în play-off, din moment ce nu toate formațiile aveau același număr de partide jucate, ar fi făcut-o pe Craiova campioană!!!

Practic, CFR a votat singură o modalitate de omologare prin care să piardă titlul în fața Băniei! Raportul puncte per meci exclusiv în jocurile din play-off o plasează pe CFR pe locul secund, medie de 2,30, față de 2,33 a Craiovei. Admițând că a făcut o greșeală de proporții, CFR și-a revizuit poziția și a trimis la LPF o adresă prin care susținea că a comis o eroare în transmiterea punctului ei de vedere și că, de fapt, susține soluția puncte per meci pentru întreg sezonul.

În cele din urmă, FRF nu a luat ieri în calcul nici unul dintre cele două criterii și a decis omologarea clasamentului așa cum se prezintă el în forma lui actuală, în care s-a ținut cont doar de puncte, nu și de numărul de meciuri jucate.

Și Dan Petrescu s-a făcut de râs, nu doar conducerea!

Pe parcursul acestui sezon, chiar și antrenorul campioanei din Gruia a avut o ieșire publică în care a invocat legi și puncte de regulament care nu există. S-a întâmplat după returul cu Sevilla, scor 0-0, disputat în Spania în „16-imile" Europa League. În tur fusese 1-1, iar în minutul 85 al disputei din Andaluzia, golul lui Păun a fost anulat fiindcă Traore atinsese mingea cu mâna în faza premergătoare, lucru pe care „centralul" l-a observat abia la VAR. 

Imediat după joc, Dan Petrescu și-a pus ochelarii și a venit la flash-interviu având în mână un teanc de foi, după care a contestat vehement decizia susținând că regulamentul spune că doar dacă hențul e comis voluntar e sancționabil. 

De fapt, Petrescu citea dintr-un regulament vechi, care nu mai e valabil, iar cel actual spune că orice atingere a balonului cu mâna, indiferent dacă gestul e premeditat sau nu, este sancționabilă dacă se marchează un gol în acea fază.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.