Liga 1

Dinamo cade mereu în picioare! Înființată printr-un abuz al comuniștilor, echipa a supraviețuit și acum în Liga 1

Articol de Dănuț Pitaru  —  vineri, 07 august 2020

Dinamo a fost fondat direct în prima ligă, în 1948, și nu a retrogradat niciodată până acum. FRF a înghețat clasamentele așa cum erau, ceea ce înseamnă că roș-albii au picat în „B" pentru prima oară în istorie, dar au fost salvați de modificarea competiției.

Dinamo e al doilea cel mai titrat club românesc, după Steaua București, a evitat retrogradarea grație Comitetului Executiv al FRF. Dinamo a fost înființat direct în prima ligă și, ca beneficiar al puterii sistemului comunist, nu a retrogradat niciodată. Până ieri. 

„Câinii" au terminat penultimii în play-out și picau două echipe în „B", deci ei retrogradau direct. Federația nu a mai calculat vreo medie de puncte pe meci, a înghețat clasamentele din play-off și din play-out așa cum erau, cu Dinamo penultima în turneul pentru salvare. Roș-albii vor continua în primul eșalon doar fiindcă numărul echipelor a crescut de la 14 la 16. Altfel ar fi coborât pentru întâia dată în istoria clubului în subsolul fotbalului. 

Dinamo, invenția cinică a Partidului Comunist

Dinamo a fost fondat direct în „A" dintr-o contopire cinică pe care a dictat-o Partidul Comunist: Unirea Tricolor Obor-Maccabi București. Unirea Tricolor avea reputația unui club al legionarilor, Maccabi era clubul evreilor din București. Ambele categorii făceau parte dintre dușmanii comuniștilor. Dinamo a constituit o metodă de anihilare și a legionarilor, și a evreilor în fotbal.

18 titluride campioană și 13 Cupe ale României are Dinamo. A mai câștigat două Supercupe și Cupa Ligii

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.