Tenis

S-a tras tabloul de la Praga » Pe cine va înfrunta Simona Halep în primul tur

Polona Hercog, 1,85 m, și Simona Halep, 1,68 m, la finalul partidei de la Miami FOTO HEPTA

Articol de GSP.RO  —  sâmbătă, 08 august 2020

Simona Halep o întâlnește în primul său meci de reluarea circuitului WTA pe Polona Hercog, o jucătoare pe care a învins-o de două ori anul trecut pe hard și iarbă

Românca în vârstă de 28 de ani este principala favorită la turneul din capitala Cehiei, iar sâmbătă și-a aflat prima adversară de la reluarea competițiilor WTA. Simona Halep, 2 WTA, o va întâlni pe Polona Hercog,  29 de ani și 45 WTA, din Slovenia.

Istorie comună

Cele două jucătoare s-au mai duelat până acum de trei ori: în 2009, într-un turneu de 100.0000, când s-a impus Polona și în 2019 la Miami și la Eastbourne, când a câștigat Simona. 

Meciul din Florida, care a avut trei seturi, e unul special pentru slovenă, chiar dacă l-a pierdut cu 5-7, 7-6 (1), 6-2. „Cred că am jucat foarte bine atunci și mi-a dat multă încredere. A fost o dezamăgire, dar să poți evolua așa în fața unei jucătoare care a fost constant în Top 10 și lider mondial, m-a încurajat. Faptul că am putut să o pun în situații dificile și să fiu aproape de a câștiga mi-a dat încredere”, a spus slovena în aprilie 2019, după ce s-a impus în turneul de la Lugano. Ea are în palmares trei trofee WTA și cel mai sus a urcat în carieră până pe poziția 35 WTA.

Posibil duel „tricolor”

Dacă va trece de Hercog, Halep urmează să o întâlnească pe învingătoarea din meciul Țig-Krejcikova. Pe tabloul principal de la Praga au mai acces două românce: Irina Begu și Ana Bogdan. Țig și Begu au mai jucat și la Palermo, dar au pierdut din primul tur, în timp ce pentru Bogdan e prima competiție, după pauza de cinci luni cauzată de noul coronavirus.

Simona Halep a disputat ultimele meciuri în luna februarie, la Dubai, turneu pe care l-a câștigat. Înainte de această competiție, ea mai jucase la Adelaide, unde a ajuns până în „sferturi" și la Australian Open, unde a parcurs drumul până în semifinale.

Adversarele româncelor la Praga

  • Simona Halep (2 WTA)-Polona Hercog (Slovenia, 45 WTA)
  • Patricia Țig (85 WTA)-Barbora Krejcikova (Cehia, WC, 115 WTA)
  • Irina Begu (81 WTA)-Dayana Yastremska (Ucraina, 25 WTA)
  • Ana Bogdan (92 WTA)-jucătoare din calificări

4 jucătoaredin România evoluează în calificări la Praga: Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Irina Bara și Laura Ioana Paar

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.