Liga 2

EXCLUSIV // UPDATE Petrolul și-a găsit antrenor! Viorel Moldovan a fost prezentat oficial

+11 Foto
Petrolul Ploiești a semnat azi cu noul antrenor: Viorel Moldovan (48 de ani)

Articol de Dan Udrea  —  duminică, 09 august 2020

Petrolul Ploiești a semnat azi cu noul antrenor: Viorel Moldovan (48 de ani).

UPDATE ora 16:30 

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat de dimineață, Viorel Moldovan a semnat și a fost prezentat oficial la Petrolul. 

„Tentaţia acestei provocări a fost mult, mult prea mare, şi ideea în sine, aceea de a reuşi o nouă promovare, de această dată cu FC Petrolul, m-a motivat foarte mult şi a stat la baza deciziei mele de a veni la Ploieşti. Ştiu că voi lucra la un club cu tradiţie, cu suporteri minunaţi, cu istorie, iar asta mă face să fiu extrem de entuziasmat că am ajuns la Petrolul”
- Viorel Moldovan

Știrea inițială: Viorel Moldovan, alesul Petrolului

Din informațiile GSP.ro, cele două părți au ajuns la un acord privind contractul și obiectivul pentru noul sezon - promovarea. Deși era favorit s-o preia pe Rapid, Moldovan a ales până la urmă proiectul „lupilor”.

Petrolul a ratat promovarea în Liga 1, după ce a terminat play-off-ul pe locul 6, și a căutat un nou antrenor. Ploieștenii l-au avut pe listă și pe Cosmin Contra, dar au mers până la urmă pe mâna unui alt fost internațional.

Ca antrenor, Viorel Moldovan le-a mai pregătit în România pe FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc și naționala U21. De asemenea, a fost „secund” al primei reprezentative în ultimul mandat al lui Anghel Iordănescu. În străinătate, nu a rezistat decât 4 luni la Auxerre. La finalul sezonului 2018-2019 a promovat-o pe Chindia în Liga 1 și a plecat de la echipă cu câteva etape înainte de finalul acestui sezon, fiind schimbat de Emil Săndoi.

La Ploiești, ratarea încă unui sezon echivalează cu un dezastru financiar pentru gruparea prahoveană. În cei doi ani consecutivi în care a eșuat în lupta pentru revenirea în Liga 1, clubul ploieștean a funcționat pe un buget cumulat de peste 4 milioane de euro, sumă asigurată cu precădere de finanțatorul „Veolia"! Detalii AICI

Citește mai multe știri din Liga 2: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.