Campionate

Ipoteză inedită despre noul antrenor al lui Juventus, lansată în direct la TV: „Pirlo s-a consultat cu un antrenor român”

+30 Foto
Andrea Pirlo, noul antrenor al lui Juventus

Articol de GSP.RO  —  duminică, 09 august 2020

Andrea Pirlo (41 de ani) este noul antrenor principal al lui Juventus, după demiterea lui Maurizio Sarri. Acesta se află la prima experiență ca antrenor.

Marian Savu, fost golgeter în Liga 1, crede că fostul mijlocaș italian s-a sfătuit cu Mircea Lucescu, noul antrenor al lui Dinamo Kiev, înainte de accepta oferta torinezilor.

„Pirlo a discutat cu un antrenor român! Sunt sigur. Cu Mircea Lucescu, da! Sunt sigur că s-a consultat cu dânsul”, a declarat Marian Savu la „Digi Sport Matinal”.

Debutat de Lucescu

Andrea Pirlo, considerat unul dintre ce mai importanți mijlocași ai Italiei, a debutat sub comanda lui Mircea Lucescu la Brescia. Noul antrenor al lui Juventus nu a ratat niciodată șansa de a-l lăuda pe român.

Am debutat în echipa mare a Bresciei la 16 ani și două zile. Clubul a cerut o derogare ca să pot juca înaintea vârstei normale. Lucescu era nerăbdător să mă vadă pe teren, dar nu am primit derogarea, pentru că eram prea slab din punct de vedere fizic. Așa că, după ce am împlinit 16 ani, am debutat la Reggio Emilia, împotriva Reggianei. Lucescu m-a adus la echipa mare la 15 ani. Mi-a oferit lecții de tactică, de tehnică și mi-a explicat ce trebuie să faci când joci alături de profesioniști
Andrea Pirlo, pentru Corriere dello Sport

Pirlo va avea ca primi asistenți doi oameni de încredere. Primul, Roberto Baronio, fost coleg al lui Andrea la Brescia, și el promovat de Mircea Lucescu. Al doilea, Antonio Gagliardi, analistul naționalei Italiei.

756 de meciuria jucat Pirlo în carieră la echipele de club (Brescia, Inter, Reggina, Milan, Juventus, New York City FC); a marcat 73 de goluri

VIDEO Mircea Lucescu: "Am inventat un mod aparte de a antrena! Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

Citește mai multe știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.