Tenis

Simona Halep, la primul meci după 5 luni: „Sper să mai pot să merg mâine dimineață!” » Cum prefațează următoarele partide de la Praga

+4 Foto
Simona Halep, în timpul meciului cu Polona Hercog // foto: Twitter @ Simona Halep

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 11 August 2020

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a oferit un interviu după meciul dramatic cu Polona Hercog (29 de ani, 45 WTA) din primul tur al turneului WTA de la Praga, câștigat în 3 seturi: 6-1, 1-6, 7-6(3).

„A fost mai greu pentru ea la început de meci, a fost mai emotivă decât mine probabil. Am început meciul foarte solid, cu o tactică foarte bună. Apoi a început să îmi dea niște «scurte» și a rupt ritmul. Dar a contat foarte mult că am stat concentrată pe meci și nu am cedat deloc. Faptul că am câștigat în decisiv, 7-6, așa cum am terminat în februarie, a fost plăcut, îmi dă încredere.

E greu de spus ce am de îmbunătățit. Mereu e ceva de îmbunătățit, de lucrat. Serviciul nu a mers deloc, dar de celelalte lovituri sunt mulțumită. A fost greu să îmi găsesc pașii, să stau fizic un meci întreg, am obosit după primele 2 seturi, dar e ceva normal. Mă așteptam să întâmpin greutăți, nu am mai jucat un meci oficial de mult timp”, a declarat Halep, în interviul acordat Digi Sport.

Simona Halep: „Sper să mai pot merge mâine”

Jucătoarea de tenis româncă va evolua mâine, începând cu ora 12:00, în proba de dublu. Alături de Barbora Strycova (34 de ani, 2 WTA la dublu), Simona le va înfrunta pe Anastasia Pavlyuchenkova (29 de ani, 114 WTA la dublu) și Veronika Kudermetova (23 de ani, 28 WTA la dublu). Halep a dezvăluit ce a discutat cu Barbora, perechea sa din meciul de mâine de la Praga.

„Sper să mai pot să merg mâine dimineață. Sunt foarte obosită și am dureri peste tot, dar e un lucru normal. Chiar am vorbit cu ea ieri, înainte de meci. Mi-a spus că trebuie să ne simțim bine. Nici ea nu este în formă maximă, dar va fi plăcut, suntem relaxate amândouă”, a spus Simona pentru sursa citată.

Simona Halep: „O cunosc bine pe Krejcikova”

În turul 2 de la Praga, Simona o va avea ca adversară, joi, pe cehoaica Barbora Krejcikova (24 de ani, 118 WTA). Cele două au o singură întâlnire directă la activ, în primul tur al turneului de la București, în 2016, tot pe zgură. Simona s-a impus atunci în 3 seturi, scor 3-6, 6-1, 6-1. 

„O cunosc foarte bine pentru că a fost sau este în continuare numărul 1 la dublu (n.red. este numărul 8 la dublu) și am avut ocazia să o urmăresc de foarte multe ori la turnee. Este o jucătoare cu un meci foarte solid, drept, plat. Va fi dificil, dar sunt încrezătoare, îmi doresc să fiu din nou pe teren aptă 100% de joc și să câștig”, a declarat Simona.

În turul I de la Praga, Krejcikova a eliminat-o pe Patricia Țig (26 de ani, 86 WTA), scor 6-4, 6-3.

A fost o bucurie foarte mare că am reușit să câștig acest meci. Pentru toată lumea este importantă revenirea, în condițiile puțin ciudate. Nu a fost ușor, dar trebuie să ne acomodăm. Respectăm regulile și cu siguranță va fi din ce în ce mai bine. Îmi doresc foarte mult să revenim la normalul nostru - Simona Halep

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.