Campionate

Strigător la cer » Federația din Brazilia a lăsat 4 fotbaliști infectați cu coronavirus să joace

O echipă din Brazilia a folosit 4 jucători bolnavi de COVID-19. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 13 august 2020

Deși avea 4 fotbaliști infectați cu COVID-19, Atlético Goianiense a primit permisiunea federației să joace, care a considerat că fotbaliștii infectați nu mai erau contagioși după 10 zile de izolare. Și echipa din Goiânia a învins-o pe campioană cu 3-0!

Pare incredibil ce s-a întâmplat în Brazilia. Atlético Goianiense a folosit miercuri seară patru jucători (numele lor nu au fost dezvăluite) bolnavi de coronavirus la 3-0 cu Flamengo! Toți au ieșit pozitivi la COVID-19, dar federația (CBF) a acceptat cererea clubului din Goiânia, susținând că fotbaliștii se află în etapa finală a infecției și nu mai erau contagioși după zece zile de izolare.

Explicația dată de Jorge Pagura, președintele comisiei medicale a CBF pentru O Globo: „Am luat această decizie respectând recomandarea Centrului American pentru Control și Prevenirea Bolilor, aprobată de Organizația Mondială a Sănătății, care spune că după un test PCR pozitiv este suficientă izolarea de zece zile”. 

Primul meci al lui Atlético, împotriva lui FC São Paulo, a fost amânat, după ce s-a descoperit că zece jucători ai roș-negrilor erau infectați.

Flamengo, două eșecuri în două etape 

Probleme mari pentru Flamengo. Campioana Braziliei, cu un nou antrenor, Domènec Torrent (fostul secund al lui Pep Guardiola), cel care l-a înlocuit pe Jorge Jesus, întors la Benfica, a început foarte slab acest sezon. A pierdut în primele două etape: 0-1 cu Atlético Mineiro și 0-3 cu Atlético Goianiense.

„Poți să vii, Liverpool!”

 După ce a zdrobit-o pe Flamengo, câștigătoarea Copei Libertadores și finalista Mondialului Cluburilor, cei de la Atlético Goianiense au postat un mesaj provocator: „Poți să vii, Liverpool!”. Campioana Angliei o învinsese pe Flamengo la limită, 1-0 după prelungiri.

VIDEO Basarab Panduru: „Am avut două oferte din Brazilia, de la Fluminense și Internacional Porto Alegre”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.