Liga Campionilor

Scandal uriaș în Liga Campionilor! „Sunt atâția bani la mijloc, cum să faci așa ceva?”

Danny Makkelie (stânga), arbitrul care ar trebui să „fluiere” Manchester City - Lyon // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 14 august 2020

Meciul dintre Manchester City și Lyon, din sferturile Ligii Campionilor, ar trebui să fie arbitrat de olandezul Danny Makkelie (37 de ani), decizie care îi nemulțumește cumplit pe francezi.

Formația din Hexagon este îndemnată să se plângă cu privire la alegerea arbitrului, din cauza unui posibil conflict de interese. Parcursul lui Lyon ar putea avea un impact profund asupra lui Ajax, gigantul club olandez.

De ce? Dacă Manchester City câștigă, Ajax se va califica automat în grupele Ligii Campionilor sezonul viitor. Dacă Lyon trece de englezi și apoi câștigă competiția, Ajax va trebui să dispute un play-off, iar o eventuală eliminare în rundele preliminare ar cauza consecințe serioase pe plan financiar.

„UEFA nu ar fi trebuit să îl pună pe Makkelie în această poziție”, tună un fost arbitru batav

Dick Jol, fost arbitru olandez, consideră că UEFA a greșit numindu-l pe conaționalul său la centrul partidei din Ligă. „UEFA nu ar fi trebuit să îl pună pe Danny Makkelie în această poziție. Niciodată! Puteți să vă imaginați ziarele din Franța? Vor începe să critice dinainte ca meciul să înceapă. Financiar - și sportiv - sunt atât de multe la mijloc. Makkelie nu este vinovat, nu mă îndoiesc de integritatea lui nici măcar pentru o secundă. 

Are o reputație bună la UEFA și un parcurs foarte bun în ceea ce privește cariera sa internațională, dar ce se întâmplă dacă îi acordă un penalty lui City spre finalul meciului? Dacă City câștigă, va fi arătat cu degetul”, a spus acesta pentru De Telegraaf, citat de Goal.

Dacă Lyon va depune o plângere, este foarte posibil ca arbitrul să fie înlocuit.

Mai multe știri din Liga Campionilor:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.