Baschet

Sepsi SIC și-a aflat adversarele din grupele cupelor europene

foto: Miska Brigita

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 17 August 2020

Luni dimineață, la Munchen, a avut loc tragerea la sorți a grupelor din cele două competiții importante ale cupelor europene în baschetul feminin, Euroliga, respectiv EuroCup. 

Ultima campioană a României, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, și-a aflat astfel adversarele de care va avea parte în toamna europeană, după turul preliminar al Euroligii, în care va întâlni pe Spar Citylift Girona.

Înscrise în premieră în „competiția regină”, dacă vor reuși să treacă de iberice, baschetbalistele de la Sepsi vor ajunge într-o grupă din care mai fac parte Bourges Basket (Franța), UMMC Ekaterinburg (Rusia), TTT Riga (Letonia), Galatasaray Istanbul (Turcia), Basket Landes (Franța), Sopron Basket (Ungaria) și Famila Schio (Italia).

Galatasaray, adversar familiar pentru Sepsi SIC

De remarcat faptul că trupa din Covasna a mai întâlnit pe Galatasaray chiar în sezonul trecut, în grupele EuroCup, apropiindu-și victoria în ambele partide.

Dacă, însă, va fi eliminată de echipa spaniolă, Sepsi va juca din nou în grupele EuroCup, alături de ESBVA-LM (Franța), Basket Namur Capitale (Belgia) / Grengewald Hueschtert (Luxemburg) și Cadi la Seu (Spania). Campioana României în 2016-2019, Sepsi SIC se afla pe primul loc în clasament și la întreruperea campionatului precedent, din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai multe știri din baschet:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.