Liga 3

EXCLUSIV Noutăți și la Liga 3 » Adio promovare directă pentru CSA Steaua! + Cum se împart seriile

CSA Steaua va avea de muncit serios pentru o nouă promovare

Articol de Marius Mărgărit  —  Tuesday, 18 August 2020

În Comitetul Executiv al FRF de azi s-a stabilit formatul sezonului 2020-2021  din Liga 3. Echipe cu pretenții la promovare, precum CSA Steaua, vor trebui să joace două baraje pentru a intra în Liga 2!

Astfel, potrivit surselor GSP.ro, FRF a propus împărțirea echipelor în 10 serii de câte 10 echipe. Propunerea a fost adoptată, iar noul sezon va începe pe 12 septembrie.

Cum se promovează în Liga 2

Primele două locuri din fiecare serie vor juca într-un baraj, tur-retur, urmând ca împerecherea să se facă pe sistemul „locul 1 dintr-o serie vs. locul 2 din altă serie”. Apoi, cele 10 câștigătoare vor juca un alt baraj, într-o singură manșă, iar cele cinci echipe care se impun vor juca în Liga 2 în sezonul 2021-2022.

Serie cu CSA Steaua, FCSB II și Dinamo B?

Dinamo a cerut ca echipa a doua a clubului, nou înființată, să fie înscrisă în Liga 3, iar decizia se va lua în funcție de numărul de echipe înscrise în noul sezon. Astfel, în noul sezon din Liga 3 s-ar putea duela, în aceeași serie, Steaua, FCSB II și Dinamo B. 

FRF nu a stabilit azi cum vor arăta seriile din Liga 3, acestea urmând a fi decise ulterior, de Departamentul Competiții din cadrul FRF. Criteriul geografic primează în stabilirea seriilor, deci Dinamo B, FCSB II și CSA Steaua ar trebui să fie adversare, din moment ce toate sunt din București. Au mai existat însă excepții de-a lungul timpului, situații în care Federația a evitat să "împerecheze" cluburi implicate într-o rivalitate locală și ar putea proceda la fel și acum, ca să evite primul război pe teren între cele trei echipe.

VIDEO Noi imagini de la Stadionul Ghencea 

Citește mai multe știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.