Liga 2

Stupoare pentru Mititelu! Cum a răspuns Primăria Craiova ultimei cereri de a i se permite să folosească stadionul

Adrian Mititelu a primit o nouă lovitură în disputa cu privire la stadionul „Ion Oblemenco”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 18 August 2020

FC U Craiova 1948, echipa patronată de Adrian Mititelu, a fost înștiințată oficial de către Primăria Municipiului Craiova că noua cerere a clubului de a juca pe stadionul „Ion Oblemenco” nu poate fi soluționată în prezent. Astfel, arena va putea fi folosită în continuare doar de CS Universitatea, echipa din Liga 1 patronată de Mihai Rotaru. 

Odată cu promovarea în Liga 2, FC U Craiova 1948 spera să poată evolua pe stadionul „Ion Oblemenco”. În acest sens, oficialii formației finanțate de Adrian Mititelu au trimis o nouă cerere către municipalitatea orașului prin care solicita să-i fie acordat dreptul de folosință a arenei, contra cost, la tarif de Liga 1.

În răspunsul primit, Primăria Craiova a transmis faptul că cererea nu poate fi soluționată favorabil în acest moment, deoarece nu sunt respectate „prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova privind stabilirea și aprobarea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020”, care cuprind și „categoriile de evenimente ce pot fi organizate în cadrul Complexului Sportiv Craiova”.

În replică, echipa patronată de Mititelu a reacționat astfel după răspunsul primit, pe contul oficial de Facebook: „Investiția publică Complex sportiv „Ion Oblemenco” rămâne în folosință exclusivă la dispoziția clubului înființat ilegal în 2013! Am rezistat atâția ani, mai rezistăm puțin...”

Răspunsul Primăriei Craiova la cererea lui Mititelu privind stadionul „Ion Oblemenco”: 

sursă foto: Facebook @ FC Universitatea Craiova 1948

Condițiile pentru ca o formație să evolueze pe „Ion Oblemenco”

Condițiile care trebuie întrunite deocamdată sunt cele din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 473/2019, acolo unde sunt stipulate evenimentele fotbalistice ce pot fi organizate pe „Oblemenco", precum și prețurile pentru închirierea acestuia:

  1. Meciuri ale echipei naţionale;
  2. Meciuri interne de Liga 1, Cupa României începând cu faza „şaisprezecimilor”, Supercupa României;
  3. Meciuri din fazele preliminare UEFA Champions League şi UEFA Europa League;
  4. Evenimente fotbalistice precum UEFA Champions League și UEFA Europa League.

Mai multe știri despre FC U Craiova 1948:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.