Liga 1

Portiță pentru Dinamo! Anunț major al lui Răzvan Burleanu: ce decizie a luat FRF pentru a-i ajuta pe „câini”

Dinamo își va putea înscrie echipa secundă în Liga 3

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 18 August 2020

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a comentat situația echipei secunde a lui Dinamo. 

Dinamo, care a reînființat echipa a doua, desființată de Ionuț Negoiță în 2017 pentru a reduce cheltuielile, a solicitat înscrierea echipei secunde în Liga 3, doar că a trecut termenul de certificare. Totuși, Burleanu a dezvăluit faptul că termenul de înscriere a fost prelungit până vineri, 21 august, astfel că Dinamo B va putea participa în sezonul 2020/2021 în al treilea eșalon!

„Nu s-a discutat astăzi despre Dinamo la nivel de Comitet Executiv. Dinamo trebuia să respecte un termen și nu a respectat acest termen. Ca și alte cluburi din Liga 1 care doresc să își înființeze echipe satelit, pot să o facă îndeplinind toate condițiile și depunând dosarul până vineri, ora 12:00”, a spus acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Decizia de a înființa echipa secundă este motivată de preocuparea noastră constantă pentru dezvoltarea tinerilor jucători în cadrul clubului. FC Dinamo B reprezintă o punte, o etapă foarte importantă de formare, ca jucător profesionist, între categoria U19 și prima echipă 
- Rufo Collado, director sportiv Dinamo

Se poate lupta cu FCSB II și CSA Steaua

Federația nu a stabilit încă seriile din Liga 3, dar ar putea să le plasează pe Steaua, Dinamo B și pe FCSB II în aceeași grupă. Însă nu este obligatoriu. Criteriul geografic primează în stabilirea seriilor, deci Dinamo B, FCSB II și CSA Steaua ar trebui să fie adversare, din moment ce toate sunt din București. Au mai existat însă excepții de-a lungul timpului, situații în care Federația a evitat să „împerecheze” cluburi implicate într-o rivalitate locală și ar putea proceda la fel și acum, ca să evite primul război pe teren între FCSB și CSA. 

Dinamo - Hermannstadt, match preview: tot ce trebuie să știi

Mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.