Campionate

Marca dezvăluie 3 scenarii: de ce Messi insistă să plece de la Barcelona, în ciuda transferurilor pregătite de catalani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 19 August 2020

Cotidianul spaniol Marca a publicat cele 3 scenarii în ceea ce privește colaborarea de acum încolo între giganții Messi și Barcelona. 

  1. De ce ar vrea să plece Messi? Chiar dacă se fac transferuri, Messi știe că, la 33 de ani, schimbările majore în cadrul unei echipe au nevoie de timp pentru a se omogeniza și a construi o echipă care să domine atât în La Liga, cât și în Champions League. Pe final de carieră, Messi continuă să fie însetat de trofee, iar o nouă reconstrucție ar putea să fie prea mult;
  2. Scenariul PSG: noua finalistă din Champions League îi are pe Neymar și Mbappe. Pe primul, Barcelona se chinuie de ani să-l readucă pe Camp Nou, fără succes, deși e un prieten bun al argentinianului. Alături de al doilea, Messi ar putea redefini fotbalul european;
  3. Scenariul Manchester City: e vorba de Pep Guardiola. Dar nu numai de el. Ca și în cazul Neymar-PSG, Messi ar fi tentat să se alăture unui alt bun prieten, Kun Aguero. În plus, Marca notează că Inter nu e o variantă care să-l atragă suficient pe argentinian.

Președintele Barcelonei, Bartomeu: „Messi vrea să-și încheie cariera la Barcelona”

La prezentarea lui Ronald Koeman, Bartomeu nu putea evita cel mai important subiect al momentului. Messi. A repetat ce a mai spus în ultima vreme: „Vrea să-și încheie cariera la Barcelona. Pentru Koeman, Messi este stâlpul proiectului său. Are contract până în 2021, vorbesc regulat cu el și știe că lansăm acest proiect cu un antrenor nou. Acum toți suntem dezamăgiți, dar și foarte motivați”.

Președintele nu a ascuns că vor pleca nume importante: „Vom discuta cu jucătorii pe care nu contăm. Sunt fotbaliști care ne-au oferit mult. Legendari. Trebuie să părăsească Barcelona sărbătoriți de noi”.

Citește aici alte știri despre Barcelona:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.