Nationala

EXCLUSIV Autoportret Viorel Moldovan: „Eram nesimțit ca atacant, niciodată nu fugeam de responsabilitate”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 19 august 2020

Viorel Moldovan, 48 de ani, noul antrenor al celor de la Petrolul Ploiești (Liga 2), a acceptat invitația de a participa la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Emisiunea este în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO.

Fostul atacant a dezvăluit că nu putea să doarmă în nopțile în care nu marca, dar că nu e absolut deloc supărat pe Anghel Iordănescu, după ce nu l-a folosit niciun minut în meciurile de la Mondialul din Statele Unite ale Americii.

- Dezamăgirea ta cea mai mare e că n-ai jucat la Mondialul din '94?
- Pentru mine a fost un lucru extraordinar să fiu în acel lot și participarea la acel turneu mi-a deschis ochii. Mi-a dat un curaj și o anvergură, o motivație vizavi de ce mi-am propus să realizez după acel turneu. A fost foarte important pentru mine să fiu în lot, chiar dacă n-am jucat... Sunt un minimembru al Generației de Aur.

- Lasă că ai prins Mondialul din 1998. Meciul cu Anglia nu prea putem să-l uităm.
- Nici eu! Veneam după meciul cu Columbia și am avut o ocazie mare... Și-acum o visez! Trebuia să marchez... Am ratat la 0-0. Apoi, în meciul cu Anglia mi-am dorit mult să înscriu pentru că jucam în Anglia în momentul respectiv. Am simțit acea minge, Hagi mi-a lobat-o, am anticipat-o și am înscris.

- Tu dormeai nopțile după ce ratai sau aveai un meci mai slab?
- Nu puteam. Mai ales după jocurile în care aveam situații și nu marcam. Sunt perioade în viața unui atacant când ești acolo, dar nu reușești să marchezi. Nu ai inspirația necesară, iei o decizie proastă...

- Dar, zi-mi, te rog...
- Nea Ovidiu, important pentru atacant e să fie perseverent și să nu fugă de careu. Chiar dacă ratezi, du-te să te întâlnești cu mingea! Chiar dacă ratezi zece ocazii, a 11-a intră... Când ratezi, fugi de responsabilitate. Se creează un complex. Am întâlnit atacanți care fugeau de careu după ce ratau 2-3 situații. Eu n-am avut probleme din astea. Eram nesimțit și-mi plăcea careul. Mă apăsa când ratam, dar mă duceam acolo. Nu fugeam niciodată!

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU VIOREL MOLDOVAN

CITEȘTE ȘI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.