Liga 1

EXCLUSIV Janusz Gol a semnat cu Dinamo! Portretul său, creionat de un „câine roșu”: „Inteligent, tehnic, recuperator și mai în vână ca unul de 20 de ani”

Janusz Gol (alb), când evolua pentru Amkar Perm // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 21 august 2020

Dinamo a efectuat astăzi a doua mutare a acestui mercato, transferând un fotbalist polonez cu experiență, Janusz Gol, 34 de ani. Fostul căpitan al Cracoviei a semnat un angajament pe un sezon, cu posibilitatea de a mai extinde pe încă unul.

UPDATE

Janusz Gol și clubul s-au înțeles. Luni urmează să facă vizita medicală și toate testările pentru  Covid-19, urmând ca înțegerea să fie valabil în funcție de rezultatul testelor. Acesta se va alătura lotului condus de Gigi Mulțescu imediat după ce va primi acceptul medicilor.

Dinamo aduce jucători cu experiență

Închizătorul a fost coechipier cu un alt ex-dinamovist, Sergiu Hanca, la KS Cracovia, internaționalul român preluând banderola de căpitan din această vară. Gol este unul dintre ultimii căpitani ai lui Pasy. „Sincer, eu nu i-am găsit niciun defect lui Janusz într-un an și jumătate. Este un fotbalist de echipă. Aleargă mult, se pune în slujba formației, nu e individualist. Tehnic, nu prea pierde mingea. Are viziune în joc și inteligență. Mijlocaș central, numerele 6 și 8. 

Recuperează mult. Și ca om, este un caracter super, unul dintre cei mai mișto colegi pe care i-am avut vreodată. Să nu vă luați după vârstă! Nu are nicio legătură, e mai vână și arată mai bine decât unul de 20 de ani. E un exemplu”, i-a creionat portretul Sergiu pentru Gazeta Sporturilor.

Experiență multiplă

Mijlocașul central de 1,82 de metri a debutat în prima ligă în ediția 2008/2009 la Belchatow, unde a stat trei ani, marcând de 3 ori în 68 de meciuri. În 2010, a bifat prima din cele 8 selecții la naționala țării sale. În același a ajuns la Legia Varșovia, acolo unde a jucat în grupele Europa League. 

Trei ani a petrecut în capitala Poloniei, a evoluat în 87 de meciuri și a marcat 8 goluri, oferind și 9 assist-uri în toate competițiile. Ulterior, a strâns 5 ani în Rusia, la Amkar Perm, pentru ca în ultimele două sezoane să evolueze la Cracovia. Tocmai a câștigat Cupa Poloniei în urmă cu o lună.

325.000 euroeste cota polonezului pe transfermarkt

31 de meciuria strâns în ediția recent încheiată în Polonia, marcând un gol și oferind 2 assist-uri

Începe Liga 1! Dinamo - Hermannstadt, match preview: tot ce trebuie să știi

Mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.