Liga 1

FCSB - Astra, derby-ul tripletelor de top din Liga 1 » Cum se compară starurile care se vor duela în această seară

Astra a avut câștig de cauză în ultimele meciuri cu FCSB

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Saturday, 22 August 2020

Astra - FCSB propune și duelul celor mai bune linii ofensive din Liga 1: Man-Buș-Coman versus Budescu-Alibec-Gheorghe, care au marcat împreună nu mai puțin de 59 de goluri în sezonul precedent.

Prima etapă a noului campionat aduce deja un prim derby. Astra - FCSB sau duelul unor echipe care au fost în play-off în sezonul trecut. Confruntarea produce și o dispută de lux în privința liniilor ofensive. Cele două echipe propun câte o tripletă de anvergură. La FCSB sunt Man-Buș-Coman, iar la Astra există Alibec-Budescu-Valentin Gheorghe. 

Sunt, practic, cele mai bune triouri din Liga 1, raportat la randamentul pe care l-au dat pe parcursul sezonului trecut. GSP a luat în calcul 3 parametri pentru a face o comparație între ofensivele celor două cluburi. Primul: golurile marcate. Al doilea: pasele de gol. Al treilea: indexul InStat!

Goluri marcate: Astra e mai bună cu un gol

Ambele echipe dispun de câte o tripletă ofensivă cu cifre formidabile reușite în campionatul trecut. Astra câștigă acest prim duel, la un singur gol. Are 30 de reușite, aproape jumătate dintre ele aparținându-i lui Alibec. De partea cealaltă, lângă Florinel Coman, golgeterul roș-albaștrilor, va apărea Sergiu Buș, o bună achiziție realizată de FCSB, fostul atacant al Mediașului având 10 goluri înscrise în 2019-2020.

Pase de gol: tot Astra e superioară!

În privința paselor de gol pe care cele două triplete le-au reușit anul trecut, Astra are un avantaj considerabil. Alibec are 10 assisturi, Budescu stă și el bine, cu 7, în vreme ce la FCSB doar Florinel Coman ține pasul la acest nivel, a oferit 9 pase de gol. În schimb, Buș nu are nici măcar un assist.

Index InStat: FCSB câștigă, dar la limită

Al treilea capitol pe care GSP l-a luat în calcul pentru a face o comparație între cele două linii ofensive e cel al indexului InStat, care rezultă din monitorizarea firmei care face analiza meciurilor din Liga 1. Există un echilibru aproape total aici, media fiind mai mare la FCSB față de cea a Astrei cu doar 0,7%. Cel mai înalt nivel dintre cei 6 jucători îl are Florinel Coman, foarte aproape de bariera 300, ceea ce înseamnă prestație foarte bună.

*Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui atacant. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate

7 driblinguri pe mecie media lui Alibec din campionatul trecut, cea mai ridicată dintre cei 6 jucători care fac obiectul acestei analize; pe locul 2 e Man, 6 driblinguri pe meci

43%e procentajul duelurilor câștigate pentru Dennis Man, lider între cei 6, urmat de Budescu (41%)

13 mingi pierdute pe mecie media lui Budescu în sezonul trecut, cea mai mare dintre cei 6; imediat lângă el e Alibec (12)

80%e procentul paselor reușite din dreptul lui Valentin Gheorghe, e pe primul loc și tot el a disputat și cele mai multe meciuri sezonul trecut, 31

Astra - FCSB, match preview: tot ce trebuie să știi

Mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.