Stranieri

Gigi Mulțescu despre transferul lui Denis Alibec: „Va deveni idolul tribunelor”

Gigi Mulțescu despre transferul lui Denis Alibec: „Va deveni idolul tribunelor”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 22 August 2020

Antrenorul lui Dinamo, Gigi Mulțescu, 68 de ani, a comentat transferul lui Denis Alibec, 29 de ani, în Turcia, la echipa de ligă secundă Samsunspor.

„În privinţa lui Denis Alibec, dacă s-a înţeles deja cu cei de la Samsunspor, la cum îl ştiu eu ca fiind un fotbalist complex, va deveni foarte repede idolul tribunelor. Îl va avea ca antrenor pe unul dintre fostii mei elevi, din 1993, este vorba despre Ertugrul. Pe acest băiat eu l-am promovat foarte mult. Aş putea spune că l-am ajutat să urce mult în cariera de fotbalist. Am mers la Başkanul clubului (n.r. - patronul echipei) şi l-am convins ca Ertugrul să joace pe postul de atacant. Avea toate calităţile pentru un atacant veritabil. 

Ca o recomandare, dacă vreţi, aşa, ca o pată de culoare, l-aş sfătui pe Alibec ca, în momentul în care va deveni foarte îndrăgit de spectatori, să iasă cât mai puţin în oraş dacă vrea să mai ajungă la locuinţa lui. Eu am păţit-o pe pielea mea. În clipa în care am ieşit în oraş, toată lumea trăgea de mine, ba pentru a bea un ceai într-o cafenea sau pentru a mi se oferi mici cadouri. Şi asta datorită simpatiei pe care oamenii o poartă echipei. În Samsun, oamenii trăiesc prin fotbal şi pentru fotbal. Este marea lor pasiune”, a declarat Gheorghe Mulţescu, pentru telekomsport.ro.

Mulțescu a antrenat Samsunspor în două rânduri, 1993-1997 și 2003. A câștigat Cupa Balcanică în 1994.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.