Liga 2

Mititelu a ales a 5-a variantă de antrenor: omul care a ratat promovarea adus în locul antrenorului care a dus echipa în L2 + Câți bani îi oferea lui Rednic, dacă FC U Craiova 1948 intra în Liga 1

Nicolo Napoli (58 de ani) a fost prezentat oficial la FC U Craiova 1948. Va fi mandatul cu numărul 7 în Bănie al antrenorului italian.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 25 august 2020

Nicolo Napoli (58 de ani) a fost prezentat oficial la FC U Craiova 1948. Va fi mandatul cu numărul 7 în Bănie al antrenorului italian. Totuși, mutarea surprinde, deoarece Mititelu a dat afară antrenorul care l-a dus în Liga 2 și l-a înlocuit cu tehnicianul care a ratat promovarea în eșalonul secund, în sezonul 2018-2019. 

Nicolo Napoli și Adrian Mititelu au avut o relație cu nădăbăi de-a lungul anilor, începută în 2007. Tehnicianul italian a fost mereu plasa de siguranță a patronului oltean. Ultima colaborare dintre cei doi s-a încheiat în martie 2019, după ce Craiova și-a compromis șansele la promovarea în Liga 2, în fața lui Turris Turnu Măgurele. 

Fiecare mandat a fost presărat cu conflicte interne. Napoli s-a plâns în mai multe rânduri de metodele neconvenționale ale patronului, sugerând că acesta subminează autoritatea antrenorului. Dar mereu s-a întors. 

Napoli: „Nu voi mai lucra niciodată cu Mititelu”

La finalul mandatului terminat în februarie 2014, Napoli se jura că nu va mai colabora cu Mititelu.

 „În cele 8 luni de zile de cînd sunt la Craiova nu am avut maşină de serviciu. Ieri dimineaţă mi-au dat o maşină în sfârşit, iar apoi Mititelu m-a dat afară. Nu voi mai lucra niciodată cu Adrian Mititelu. Mi-a fost de ajuns. M-a dat afară de trei ori în condiţiile în care eu mi-am făcut datoria. Nu problema financiară a fost la baza demiterii, chiar dacă de 8 luni de zile nu am primit vreun ban”
- Nicolo Napoli

Napoli, a 5-a variantă pentru Mititelu

Napoli a fost soluția de avarie pentru Mititelu în acest moment. Pe listă s-au aflat nume importante de antrenori români, dar toate negocierile s-au blocat într-un anumit punct. Iată, în ordine, cu cine a negociat patronul oltean: 

  • Mircea Rednic a fost primul pe lista lui Mititelu. Patronul lui U Craiova 1948 a insistat, i-a propus mai multe oferte, cu o primă de 50.000 de euro pentru promovarea în Liga 1, dar Rednic a transmis prin Luana că negociază cu două cluburi din străinătate.
  • Edi Iordănescu, unul dintre cei mai curtați antrenori români, a fost la rândul său căutat de Adrian Mititelu. Fostul antrenor al celor de la Gaz Metan a respins din start oferta. Nu vrea să preia deocamdată vreo echipă, din motive personale. 
  • Dan Alexa, considerat un specialist al promovărilor, a fost și el căutat de olteni. „Chirugul” semnase însă acum câteva zile un contract cu Poli Timișoara și i-a fost greu să le întoarcă bănățenilor spatele, chiar dacă la alb-violeți are un salariu modest, de nici 1000 de euro pe lună!
  • Flavius Stoican, liber de contract după plecarea din iarnă de la Petrolul, a fost o altă variantă luată în calcul și se părea că părțile vor bate palma astăzi. Din informațiile GSP, antrenorul a așteptat o discuție concretă cu Mititelu, cu planuri clare. Aceasta nu a mai venit.

VIDEO. Cosmin Gângioveanu: „Adrian Mititelu se băga peste antrenori!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.